Herken het karakter

Test: herken jij de Leica-foto's?

Redactie DIGIFO... 2693 0
Leica-camera's en objectieven staan bekend om de prachtige scherpe foto's met een typerend karakter dat volgens velen niet (goed) geïmiteerd kan worden. Onlangs is er een kleine test op internet verschenen waarmee de bedenker wil uitvinden of Leica-foto's écht te herkennen zijn.

Voordat je deelneemt aan de test krijg je de vraag of jij denkt dat er echt een duidelijk verschil is tussen foto's die gemaakt zijn met Leica's of camera's van een ander merk. Vervolgens krijg je tien keer twee foto's te zien waarvan er één gemaakt is met een Leica en één met een willekeurige andere camera. Dan is het aan jou de taak om de Leica-foto's te selecteren.

Aan het eind van de test krijg je de statistieken te zien en opvallend genoeg lijken mensen die zeggen het verschil te kunnen zien meer moeite te hebben met het eruit pikken van de Leica-foto's dan mensen die zeggen dat er geen verschil is.

Leica-testLees ook: Handige tool Whatthelens helpt bij het uitzoeken van je nieuwe objectief

Korrel zout

Deze test is een leuk tussendoortje, maar je moet de resultaten wel met een korreltje zout nemen. De foto's zijn allemaal bewerkt en niet op volledige resolutie te bekijken. Desondanks is het een leuk testje en kan het interessant zijn als blijkt dat het merendeel van de mensen écht duidelijk verschil ziet.

Klik op deze link om de test te doen.

Kijk voor meer informatie over Leica-camera's op de website van Leica en importeur Transcontinenta

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie