Sprocket Rocket maakt panorama's met gaatjes

Redactie 929 0
Lomography heeft een nieuwe camera in het assortiment: de Sprocket Rocket. De fabrikant adverteert de analoge panoramacamera als een 'tijdmachine' waarmee je jezelf in een nieuwe lomografie-ervaring 'lanceert'.

Met de Lomography Sprocket Rocket kan gebruik worden gemaakt van alle verschillende soorten kleinbeeldfilm. De camera maakt met zijn groothoekobjectief gebruik van het volledige negatief, inclusief de tandwielgaatjes (sprockets). Volgens de makers is de Sprocket Rocket 's werelds eerste camera die hier gebruik van maakt.


Remix

Met de dubbele draaiknoppen kun je foto's  'remixen'. Na het maken van de eerste foto kun je daar (deels) een tweede foto overheen maken, door aan de knoppen te draaien. Om zowel de camera als specifiek deze techniek te testen, heeft Lomography de camera aan een aantal testpersonen meegegeven, die er vervolgens een review over hebben geschreven. Op één 35mm-rolletje gaan achttien panorama's. De Sprocket Rocket kost 79 euro en is per direct te bestellen bij Lomography.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie