Pentax stopt 18x optische zoom in Optio RZ18

jesse kraal 2168 0
Veel zoom in een compacte behuizing, het is een van de grootste voordelen van een digitale compactcamera. Pentax weet 18x optische zoom in de compacte behuizing van de Optio RZ18 te persen. Buiten het objectief om is de RZ18 weinig vernieuwend.

Kleine sensoren maken het mogelijk om veel zoom in een compacte camera te verwerken. Pentax maakt daar voor haar Optio RZ18 dankbaar gebruik van, de camera heeft 18x optische zoom. Het bereik in kleinbeeldequivalent is 25-450mm.

De 16-megapixelsensor is gestabiliseerd. Het lcd-scherm meet 3-inch in diameter en telt 460.000 beeldpunten. Een full hd-filmfunctie ontbreekt, de Optio RZ18 moet het stellen met maximaal 720p-video met 30 fps.

Pentax Optio RZ18 bovenkant

Je kunt aan je foto's diverse creatieve filters toevoegen. Met de panoramastand kun je twee foto's samenvoegen waardoor je een beeldhoek krijgt die vergelijkbaar is met 19mm groothoek op een fullframe-camera.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Optio RZ18 is er voor de verandering niet in het zilver, je kunt kiezen uit zwart, wit en metallic oranje. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, in de Verenigde Staten wordt je voor net geen 300 dollar eigenaar van een RZ18.

Pentax Optio RZ18 kleurtjes

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse