Kenko-Tokina en Tamron adopteren mft-standaard

jesse kraal 1721 0
Er ontstaat een steeds langere lijst van fabrikanten die de micro four thirds-standaard ondersteunen. Daar worden nu Kenko-Tokina, Tamron en Astrodesign aan toegevoegd. Dat laatste bedrijf is een Japanse fabrikant van onder andere videocamera's.

Olympus is de bedenker van het open systeem, waar andere fabrikanten zich bij kunnen aansluiten. Het moet zorgen voor een markt-brede ondersteuning en een groot aanbod aan camera's en objectieven. Vooralsnog lijkt die aanpak te slagen, want voor geen enkel vergelijkbaar systeem in dit segment zijn er meer objectieven en camera's beschikbaar.

Kenko-Tokina en Tamron

Dat een bedrijf zich verbindt aan mft, wil overigens nog niet zeggen dat ze er ook daadwerkelijk wat mee gaan doen. Zo is er (nog) geen zicht op producten van Zeiss, Fujifilm of Leica, welke compatibel zijn met mft. Dat Kenko-Tokina en Tamron in de nabije toekomst met objectieven zullen komen, lijkt overigens vrij aannemelijk. Directe concurent Sigma heeft immers al aangekondigt te werken aan een 30mm macro-objectief voor mft.

Astrodesign

Astrodesign laat er geen gras over groeien en laat meteen een 4K-videocamera zien die is uitgerust met een mft-vatting. Deze camera neemt video op met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, ook wel bekend als 'quad full high definition'.

Lijst van fabrikanten

Onderstaande bestaat uit alle fabrikanten die zich op het moment van schrijven hebben aangesloten bij de mft-standaard.

Lijst

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse