Nieuw: Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 voor Nikon Z camera's

Redactie DIGIFOTO Pro 408

Transcontinenta BV, distributeur Tamron in Nederland, introduceert de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063z), een lichtsterk standaard zoomobjectief voor full-frame Nikon Z camera's. 

Transcontinenta BV, distributeur Tamron in Nederland, introduceert de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063z), een lichtsterk standaard zoomobjectief voor full-frame Nikon Z camera's. 

De nieuwe Tamron 28-75mm F/2.8  Di III VXD G2 combineert compactheid en gebruiksgemak met uitmuntende optische prestaties en is perfect geschikt voor de nieuwste Nikon Z camera's met hoge resolutie. De autofocus wordt aangedreven door Tamron's VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair scherpstelmechanisme, wat zorgt voor een snelle, precieze en stille werking. Dit objectief blinkt ook uit in close-up fotografie, met een minimale scherpstelafstand van slechts 18 centimeter in de groothoekstand en een maximale vergrotingsverhouding van 1:2,7, wat bijna halve ware grootte is. Het ontwerp focust op gebruiksgemak, met een duurzame coating op de behuizing ter voorkoming van krassen en een rubberen scherpstelring voor een comfortabele en stevige grip.

Tamron, als pionier in de categorie van compacte lichtsterke standaard zoomobjectieven voor mirrorless camera's, maakt de veelzijdige 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 nu dus beschikbaar voor de steeds verder groeiende groep enthousiaste full-frame Nikon Z camera gebruikers.

De Tamron 28-75mm F/2.8  Di III VXD G2 is het vierde objectief met Nikon Z-vatting

In 2022 introduceerde Tamron met de 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD, het eerste objectief voor full-frame Nikon Z camera’s. Deze telezoom werd ontworpen voor fotografen van elk niveau, en maakte hoogwaardige tele- en close-up opnamen mogelijk. De komst van de professionele en zeer lichtsterke Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD in de zomer van 2023, werd door vele Nikon Z fotografen erg gewaardeerd. Dit objectief biedt een ongekende lichtsterkte en beeldkwaliteit voor dit zeer praktische zoombereik. Natuur en vogelfotografen werden eind 2023 op hun wenken bediend met de introductie van de compacte en lichte Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD super telezoom. En nu hebben Nikon Z camera gebruikers de mogelijkheid om een zeer compact, lichtsterk en hoogwaardige standaard zoomobjectief toe te voegen. De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is de op meerdere punten verbeterde versie, van de EISA-Award winnende 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036) voor Sony E-mount.

Belangrijkste kenmerken Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 

·     De beste beeldkwaliteit in zijn klasse over het gehele zoombereik.
De zoom maakt gebruik van de nieuwste ontwerp expertise en bestaat uit een optische constructie met 17 elementen in 15 groepen. Twee optimaal gerangschikte LD (Low Dispersion) en GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen controleren optische aberraties tot de hoogste graad. Het objectief biedt hoge resolutie en scherpte, van rand tot rand, en van hoek tot hoek, over het gehele zoombereik, zelfs bij wijd open diafragma. Bovendien voegt de zachte, prachtige, ronde bokeh, die gecreëerd kan worden met een objectief met een groot diafragma, een extra dimensie toe aan bijvoorbeeld portretten. Het algehele compacte formaat en de hoge prestaties kunnen optimaal gebruikt worden met topklasse mirrorless camera's met ultrahoge resolutie.

·     Snelle, stille VXD lineaire motor voor snelle en zeer nauwkeurige autofocus
Het AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van Tamron's VXD lineaire motor scherstelmechanisme. De snelle, uiterst nauwkeurige AF reageert buitengewoon snel en biedt betrouwbare en nauwkeurige scherpstelling, van de kortste scherpstelafstand tot oneindig, ondanks het grote diafragma van F/2.8. Het objectief biedt ook uitstekende autofocus tracking van bewegende onderwerpen, zodat je altijd klaar bent voor snelle acties. Bovendien is de scherpstelmotor stil, dus ideaal voor het maken van zowel foto's als video's in situaties die een laag geluidsniveau vereisen.

·     Lichtgewicht en compact
De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is een standaard zoomobjectief met een groot diafragma dat uitblinkt in compactheid en lichtgewicht, met een lengte van slechts 119,8 mm, een maximale diameter van 75,8 mm en een gewicht van slechts 550 gram. De filtermaat bedraagt 67 mm. Dit formaat is ideaal voor als je veel onderweg bent en het lichte gewicht is perfect voor langere fotosessies uit de hand. Daarmee is de 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 het ideale objectief voor reizen, straatfotografie, dagelijks gebruik en alle onverwachte fotomomenten.

·     Kortste scherpstelafstand van 18 cm in de groothoekstand geeft een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2,7.
De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 heeft een minimale scherpstelafstand van 18 cm in de groothoekstand. De werkafstand krimpt hierbij tot ongeveer 4,4 cm vanaf de frontlens tot het onderwerp. Omdat de maximale vergrotingsfactor 1:2,7 is, kun je dicht bij je onderwerp komen voor groothoek macrofotografie. Dit maakt een krachtige visuele impact mogelijk, met het onderwerp groot in beeld op de voorgrond, terwijl ook een groot gedeelte van de achtergrond zichtbaar blijft. Perfect voor creatieve close-upfoto's.

·     Tamron Lens Utility™ breidt de mogelijkheden van foto- en video-opnamen uit
De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 werkt perfect samen met de speciale Tamron Lens Utility Software, die speciaal ontwikkeld is door Tamron. Deze software maakt het mogelijk om het objectief gemakkelijk te updaten met de nieuwste firmware zonder dat je de camera nodig hebt. Ook biedt het ondersteuning voor diverse scherpsteltechnieken en andere functies voor zowel fotografie als videografie. Dankzij een scala aan functies kun je je creatieve uitdrukkingsmogelijkheden flink vergroten. Met de A-B Focus functie bijvoorbeeld, kun je scherpstellen beperken tot twee van tevoren gekozen punten, en met een simpele druk op de Scherpstel Hold knop op het objectief, wisselen tussen deze punten. Ook biedt het de keuze tussen Lineair en Niet-lineair scherpstellen, wat de manier beïnvloedt waarop de scherpstelling verandert tijdens handmatig scherpstellen.

·     Verbeterd algemeen ontwerp voor gebruiksvriendelijke bediening
Elk onderdeel van het objectief is met uiterste zorg en aandacht voor detail bekeken, wat heeft geleid tot een verbeterd ontwerp dat de gebruiksvriendelijkheid en ergonomie naar een hoger niveau tilt. De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 heeft een glanzend zwarte afwerking, die niet alleen elegant oogt maar ook beter bestand is tegen slijtage, krassen en vingerafdrukken. De handligging is verbeterd, waardoor het comfortabeler in gebruik is. Het gladde en elegant gebogen oppervlak van de merkring geeft het objectief een stijlvolle en waardige uitstraling, wat de functionele schoonheid en de hoge kwaliteit benadrukt.

·     Vochtbestendige constructie en fluorcoating bieden extra bescherming
De vochtbestendige constructie van Tamron biedt een beschermende barrière die helpt voorkomen dat het objectief aangetast wordt door vocht of regen. Daarnaast is er de Tamron Fluorine Coating op de frontlens die water en olie afstoot, waardoor vlekken, vingerafdrukken en vuil gemakkelijker kunnen worden weggeveegd en condensatie op het lensoppervlak wordt voorkomen. Samen vergroten deze eigenschappen de duurzaamheid en bruikbaarheid van het objectief onder moeilijke omstandigheden.

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063z) met Nikon Z-vatting is vanaf 18 april 2024 verkrijgbaar bij Tamron verkooppunten in Nederland en heeft een adviesverkoopprijs inclusief btw van € 949,00.

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie