Sigma 30mm f/2.8 ook voor MFT

jesse kraal 2126 1
Tot nu toe zit je met een compacte systeemcamera redelijk vast aan objectieven van de camerafabrikanten zelf. Daar komt binnenkort verandering in met de Sigma 30mm f/2.8. Naast een versie voor de Sony NEX werkt Sigma ook aan een MFT-variant.

Begin dit jaar lieten we al weten dat Sigma werkte aan een 30mm f/2.8 (waarschijnlijk macro) voor de Sony E-mount. Deze specifieke lensmount van de Sony NEX-camera's was kort daarvoor vrijgegeven door Sony, zodat ook andere fabrikanten objectieven voor deze camera's kunnen ontwikkelen.

Omdat het Micro Four Thirds-systeem een open standaard is, kan Sigma ook met deze lensvatting aan de slag. Een Franse gebruiker op Flickr spotte een prototype van een 30mm f/2.8 voor Micro Four Thirds op Salon de la Photo in Parijs. Het prototype lijkt al iets verder afgewerkt dan de versie die we begin dit jaar zagen, maar verdere details ontbreken nog.

Als dit objectief uitkomt, wordt het de eerste Sigma die speciaal voor compacte systeemcamera's is ontwikkeld. Wat betreft het aanbod van objectieven lopen de systeemcamera's nu nog duidelijk achter op de spiegelreflex-camera's. Als fabrikanten als Sigma en wellicht ook Tamron en Tokina in dit gat springen kan dat de populariteit van de kleine camera's alleen maar ten goede komen.

Sigma 30mm
De mock-up van de Sigma 30mm f/2.8 met Sony E-mount van begin dit jaar

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van dennis K

ahh, ik hoop dat het een macro lens word. de enige macro MFT lens is een 45mm van leica en die is wel ZEER prijzig :p