Belangrijke strijd vastgelegd

Indrukwekkende foto's van de slag om Stalingrad

Redactie DIGIFO... 2657 0
De slag om Stalingrad was één van de heftigste en misschien wel de belangrijkste veldslag in de Tweede Wereldoorlog. Dit bijna zes maanden durende gevecht geldt als keerpunt van de Tweede Wereldoorlog en werd het symbool voor wederopstanding van het Rode Leger. Nu zijn er foto's van deze heftige strijd opgedoken.

In de zomer van 1942 versloeg Duitsland het Russische leger en was het sterker dan ooit. Adolf Hitler was ervan overtuigd dat het niet lang zou duren voordat Stalingrad in handen van Duitsland was. Uiteindelijk resulteerde dit in een strijd van bijna zes maanden, waarbij om elke huis gevochten moest worden.StalingradStalingradStalingradStalingradStalingradStalingradStalingradStalingradStalingradLees ook: Rusland kleurenfoto's uit 1912 – Een unieke kijk in het verre verleden van Siberië

Slag om Stalingrad

In deze strijd werd het Duitse zesde leger volledig vernietigd, waardoor ook bij de Duitse bevolking de gedachte doordrong dat de oorlog wel eens verkeerd af zou kunnen lopen voor Duitsland. In de strijd om Stalingrad verloren zo'n 1.64 miljoen mensen het leven en veranderde een welvarende stad in één grote ruïne.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie