Herstructurering bij Nikon: 1000 banen op de tocht

Herstructurering bij Nikon: 1000 banen op de tocht

Fabienne Keijzer 1777 0
Ophef rondom Nikon. Gisteren ging het gerucht rond dat Nikon zo’n 1000 werknemers zou ontslaan, maar het bedrijf ontkende dat. Nu lijkt het erop dat er toch een herstructurering plaats gaat vinden. Nikon plaatste een aankondiging op de website.

Nikon: Notice of Restructuring 

Er ontstond gisteren nogal wat ophef over een bericht van de Japanse krant Nikkei. Daarin stond dat Nikon 1000 werknemers zou ontslaan voor 31 maart 2017. Kort daarna plaatste Nikon een kort statement op de website waarin het bedrijf ontkende dat dat het geval was. Nu lijkt het er toch op dat Nikon gaat herstructureren. Het bedrijf heeft een aankondiging tot herstructurering op de website geplaatst.

Doelen niet behaald 

De herstructurering heeft alles te maken met de tegenvallende cijfers van de afgelopen tijd. In het statement staat dat het Nikon niet is gelukt de gestelde doelen te behalen. “The Imaging Products Business faced a shrinking market” laat het bedrijf weten. Het is geen geheim dat het de laatste tijd niet goed gaat. De aardbeving in Kunamoto eerder dit jaar zorgde al voor een flinke klap, en de concurrentie met de smartphonemarkt is moordend. De verkoop van Nikon-camera’s is de afgelopen jaar met 30% gedaald, meldt Digital Review.

'Voluntary retirement'

Nikon meldt in het statement dat het bedrijf een ‘voluntary retirement program’ in werking gaat stellen dat zo’n 1000 werknemers zal treffen. Dit zal gebeurd zijn voor het einde van dit fiscale jaar, op 31 maart 2017. Je kunt het volledige statement hier lezen.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne