Camera's met floppy's

Geschiedenisles: de eerste digitale camera's

Redactie DIGIFO... 1914 0
Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om je foto's op je computer te bekijken. Geheugenkaarten kunnen duizenden foto's opslaan en met de meeste camera's kan je tegenwoordig draadloos al je foto's van je camera in de cloud zetten. In de jaren 90 van de vorige eeuw was dat wel anders. 'The 8-bit guy' kijkt terug naar het begin van digitale fotografie in deze video.

Hoewel de eerste digitale camera al in 1988 op de markt verscheen, was het de eerste jaren een behoorlijk gepuzzel om je foto's op je computer te krijgen. USB was nog nergens te vinden en als je de camera al met je computer kon verbinden, dan was het nog maar de vraag of de camera en de computer met elkaar konden omgaan.

The 8-bit guy heeft een viertal camera's uit de tweede helft van de jaren 90 verzamelt en kijkt naar de oplossingen die de verschillende camera's toen boden. Ook gaat hij met de camera's de stad in om te kijken wat ze eigenlijk kunnen.

Lees ook: Eerste vrouwelijke Japanse fotojournalist, fotografeert nog steeds

 

The 8-bit guy

The 8-bit guy is een YouTube-kanaal dat zich richt op retro technologie. Van oude computerspellen tot printers, alles komt bij The 8-bit guy aan bod.

Kijk voor meer video's op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie