Eerste vrouwelijke Japanse fotojournalist, fotografeert nog steeds

Eerste vrouwelijke Japanse fotojournalist, fotografeert nog steeds

Nadja Geskus 2321 0
Dat je de eerste vrouwelijke fotojournalist van je land bent, is natuurlijk al best wat! En na al die jaren die er voorbij zijn gegaan fotografeert Tsuneko Sasamoto nog steeds. Ze is al 101 jaar oud, maar dat mag de pret niet bederven!

Eerste vrouwelijke Japanse fotojournalist

Tsuneko Sasamoto is een bekende Japanse fotograaf en wordt gezien als de eerste vrouwelijke fotojournalist van Japan. Op haar 25ste werd zij een professioneel fotograaf en sindsdien maakt ze prachtige beelden. Ze documenteerde voor- en naoorlogs Japan. Nu, al die jaren later, fotografeert ze nog steeds, terwijl ze inmiddels al 101 jaar oud is! Ze heeft daarmee de onderscheiding als een van de oudste fotografen ter wereld.

Eerste vrouwelijke Japanse fotojournalist, fotografeert nog steeds

Passie

Hoewel ze vorig jaar haar hand en beide benen brak, verloor ze dan misschien haar mobiliteit, maar niet haar passie om te fotograferen. Zo is ze nu weer bezig om een nieuwe collectie foto’s te maken. Om haar krachten terug te krijgen na de nare breuken, gaat ze naar een kliniek, terwijl ze daarnaast bezig is met het fotograferen van bloemen voor haar project ‘Hana Akari’, ook wel ‘Flower Glow’. Een eerbetoon aan al haar vrienden die zijn overleden.

‘Je moet nooit lui zijn. Het is van essentieel belang dat je positief in het leven staat en nooit opgeeft. Je moet jezelf motiveren, pushen en alert blijven om vooruit te komen. Dat is wat ik aan de mensen mee wil geven,’ aldus Tsuneko Sasamoto. 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja