De leukste Kickstarter projecten!

De leukste Kickstarter projecten!

Nadja Geskus 1759 0
Kickstarter is het crowdfunding platform van de wereld. Sinds 2014 kun je ook in Nederland gebruik maken van Kickstarter. Tijd om eens wat projecten van Kickstarter onder de loep te nemen en de leukste eruit te kiezen!

Kickstarter

Kickstarter heeft miljoenen gebruikers en heeft projecten op het gebied van fotografie, film, shows, en nog veel meer! Via Kickstarter kun je het bedrag wat je nodig hebt voor jouw project bij elkaar krijgen. Om je in te schrijven rekent Kickstarter 5% van het totaal geïnvesteerde bedrag (indien deze succesvol wordt afgerond).

De leukste Kickstarter projecten!

Burger&Babes

Twee fotografiestudenten uit Berlijn zijn dit gave project gestart. Een project met Berlijnse stadsmeisjes en een typisch fastfood gerecht, de hamburger. En zeg nou zelf, dat is toch een prachtige combinatie! Met het project Burger&Babes zetten de studenten de hamburger neer als een monument. De foto’s worden afgedrukt in een prachtige kalender, zodat je 12 keer per jaar kunt genieten van alle lekkernijen. Het project is nog niet bij zijn einddoel. Ze hebben nog vijf dagen om hun target te halen.

De leukste Kickstarter projecten!

Photo Expo: Selling Strength

Als sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011, moeten miljoenen Syriërs vluchten. Velen zoeken onderdak in vluchtelingenkampen, leegstaande gebouwen in de steden of in tentenkampen. Veel vrouwen en kinderen zijn getraumatiseerd door deze ervaring. Maar de vrouwen wachten niet op hulp om hun weg te komen. In plaats daarvan nemen ze zaken in eigen hand. Ze beginnen hun eigen kleine bedrijven om hun gezinnen te ondersteunen. Selling Strength is een fotodocumentaire over deze vrouwen. Van deze foto’s willen Josette en Jeroen een reizende tentoonstelling maken, die in vele steden in Nederland plaatsvindt. Ook Josette en Jeroen hebben hun target nog niet gehaald en hebben nog 17 dagen om deze te halen.

De leukste Kickstarter projecten!

One year on a bike

De meesten zullen er niet aan moeten denken, maar Martijn Doolaard heeft een jaar lang op zijn fiets gezeten. Hij fietste van Amsterdam naar Singapore en maakte de meest prachtige beelden tijdens zijn reis! Een bijzonder avontuur van meer dan 17.000 kilometers door woestijn, steden, hooglanden en de mooiste plekken die je je maar kunt bedenken. Zijn werk wil hij vastleggen in het boek One year on a bike. Martijn is net over de helft van zijn target en heeft nog 15 dagen te gaan.

De leukste Kickstarter projecten!

Steinholt - A photography book

Christopher Taylor fotografeert een bijzondere serie over de familie van zijn vrouw. Zijn vrouw bracht drie maanden door in een afgelgen vissersgemeenschap met haar grootmoeder, naar wie zij werd vernoemd. Het behoort tot haar gelukkigste jeugdherinneringenl. Hun relatie staat centraal in dit project. Door middel van zijn zwart-witte analoge foto’s, die hij de afgelopen vijf jaar samenstelde, wil hij de herinnering aan het verleden van zijn vrouw vastleggen en de natuurlijke schoonheid van het afgelegen gebied in noordoost IJsland. De prachtige foto’s wil Christopher in een boek uitbrengen. Zijn target heeft hij al gehaald, terwijl er nog 4 dagen zijn te gaan.

De leukste Kickstarter projecten!

"Iconic Sea Birds" a photobook project

De Belgische fotografe Pascale Sobry heeft een fascinatie voor de Jan-van-genten en papegaaiduikers. Ze maakte daarom een aantal trips naar Helgoland en Skokholm Island om deze iconische zeevogels te observeren in hun natuurlijke habitat. Nadat vier van haar foto's verschenen op de scheurkalender van National Geographic kreeg ze zelfvertrouwen om e prachtige foto’s van haar trips uit te geven in een zelf gepubliceerd boek "Iconic Sea Birds", waar ook achtergrondinformatie in staat. Met nog 53 dagen te gaan, is Pascale al op 38% van haar target.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja