Een gewaarschuwd mens...

Peace-gebaar kan leiden tot identiteitsfraude

Redactie 1295 0
Een veelgebruikte pose op foto’s is het V-teken, ook wel het peace-gebaar, waarbij de wijs- en middelvinger worden gespreid en de onderkant van de vingertoppen richting de camera wijzen. Dit onschuldige gebaar kan mogelijk tot identiteitsfraude leiden.

Vingerafdruk is af te lezen van een scherpe foto met goede belichting

De camera’s van tegenwoordig produceren zulke scherpe beelden dat zelfs een vingerafdruk van een foto af te lezen is. Dus een onschuldig vakantiekiekje waarop je het V-teken maakt kan nu worden misbruikt voor minder onschuldige doeleinden. Japanse onderzoekers van het National Institute of Informatics konden op basis van scherpe foto’s met een goede belichting een vingerafdruk kopiëren.
Peace-gebaar leidt tot identiteitsfraude

Een gewaarschuwd mens... 

Volgens Mashable is het stelen van een identiteit geen makkelijk klusje. Zij spraken met Jason Chaikin, de president van het biometrisch detectiesysteem bedrijf Vkansee, die dit bevestigde. Systemen die te kraken zijn met een vingerafdruk maken namelijk gebruik van een minimale resolutie van 2000dpi. Daarnaast wordt de technologie, die bijvoorbeeld wordt gebruikt om je telefoon te openen, ook nog eens gecombineerd met pols- en drukverschil. 
Hoewel de kans dus vrij klein is dat een kwaadwillende er daadwerkelijk met je identiteit vandoor gaat, is het toch nuttig om deze informatie in je achterhoofd te houden. Mocht er dus iemand voor je lens gaan staan en het peace-gebaar maken, vraag dan vriendelijk om een andere pose.

Lees ook: Fotograaf toont Europese landsgrenzen in fotoproject 'Borderline, the Frontiers of Peace'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie