'Celebrating Harvest' bij Eduard Planting Gallery

'Celebrating Harvest' bij Eduard Planting Gallery

Jasper van Bladel 895 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 2 december 2017 tot en met 3 februari 2018 een expositie van kunstfotograaf Frank van Driel. Met 'Celebrating Harvest' toont de fotograaf eigentijdse stillevens met een gestileerde werkelijkheid. Ook zijn nieuwste werk refereert aan de schilderkunst uit de 17e eeuw met een grote passie voor puurheid.

Eduard Planting Gallery – Amsterdam
2 december 2017 – 3 februari 2018

Frank van Driel (1966) werkt met name in zijn uit 1424 daterend atelier in ’s-Hertogenbosch. Hij fotografeert alleen met daglicht. Voor de traditioneel ogende stillevens is de natuur een grote inspiratiebron. Verborgen visuele boodschappen weerspiegelen zijn kijk op de wereld.

Met oog voor duurzaamheid en bijzondere details verbinden de serene foto’s verleden, heden en toekomst met elkaar. Volgens het concept 'harvest-shoot-eat' vormen antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin een intrigerend samenspel met wild, vis, bloemen en vruchten.  

Het autonome werk van Frank van Driel is opgenomen in collecties van bedrijven, hotels en private verzamelaars. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in magazines en gepresenteerd op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en TEFAF Maastricht.


Frank van Driel - Calculated - Worth Investigating - Courtesy Eduard Planting Gallery

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper