Surface Studio

Microsoft Surface Studio: dé pc voor creatieve beroepen

Fabienne Keijzer 4150

Voor veel grafisch ontwerpers, fotografen en andere beoefenaars van creatieve beroepen was de iMac met zijn 27-inch high-resolution scherm een favoriet. Maar nu is daar de Surface Studio van Microsoft, een waardige concurrent voor de Apple computer.

Surface Studio 

De Microsoft Surface Studio is een pc, grafisch tablet én tekentafel in één. De computer is uitgerust met een extreem flexibel beeldscherm die je gemakkelijk kunt kantelen. Om hebberig van te worden.

Turn your desk into a Studio

Met deze computer van Microsoft kun je echt alle kanten op. De Surface Studio heeft een resolutie van 4500 x 3000, dat zijn 63% meer pixels dan een 4K-video, en een ultradun PixelSense LCD touchscreen. De TrueColor-technologie zorgt voor een zeer accurate kleurenweergave, en je kunt tijdens het bewerken wisselen tussen verschillende kleurruimtes, zo kun je bijvoorbeeld zien wat een sRGB-gebruiker ziet, ideaal voor het editen van foto’s.

Microsoft Surface Studio
Microsoft Surface Studio
Microsoft Surface Studio

Surface Dial: een soort hockeypuck

Je kunt bij de computer een Surface Dial kopen, een soort hockeypuck die zowel op het scherm als daarbuiten werkt en je verschillende functionaliteiten biedt. De functies die de Surface Dial gebruikt hangen af van de app die je gebruikt.

Beschikbaarheid en prijs 

De Microsoft Surface Studio PC is beschikbaar vanaf 15 december 2016. Er zijn drie verschillende versies, vanaf 1 TB met 8GB RAM tot 2 TB met 32GB RAM. Via de Amerikaanse webshop van Microsoft is de computer beschikbaar als pre-order en de prijzen beginnen met 3000 dollar.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van gilles147

Kek dingetje hoor, maarja,,,,zit wel weer windows onder....blijf voorlopig bij de iMac