Honderd jaar oude foto's van Edwin Haynes gevonden

Honderd jaar oude foto's van Edwin Haynes gevonden

Redactie DIGIFOTO Pro 3049

Foto's zijn een ideaal middel om het hedendaagse leven vast te leggen. Allerlei dingen die op dit moment gewoon lijken, zullen over honderd jaar erg bijzonder zijn. Oude foto's zijn daarom erg interessant. Helaas gaan veel foto's in de loop der tijd verloren, waardoor we het beeld van het verleden kunnen verliezen. Onlangs zijn er ruim 200 foto's teruggevonden van de Canadese fotograaf Edwin Haynes.

Edwin Haynes was één van de eerste fotografen van Canada en was actief in de eerste twintig jaar van de vorige eeuw. In deze tijd legde hij niet alleen nieuwswaardige momenten vast, zoals de grote brand van Toronto in 1904, maar ook het hedendaagse leven in de stad en op het platteland.
Edwin Haynes
Edwin Haynes
Edwin Haynes
Edwin Haynes
Edwin Haynes
Edwin Haynes

Haynes: zijn tijd ver vooruit

Edwin Haynes was zijn tijd ver vooruit. Hij was niet alleen één van de eerste fotografen van Canada, maar hij was ook één van de eerste fotografen die op reis ging om foto's te maken. Zo reisde hij af naar de Rocky Mountains en verre landen als Marokko. Ook was Haynes van de Toronto Camera Club.  Deze fotoclub uit 1888 was de eerste fotografieclub in Canada en één van de eerste ter wereld.

Voor meer informatie over deze iconische fotograaf kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie