Manfrotto Sympla System

Preview: Manfrotto Sympla System

Julian Huijbregts 4067
Manfrotto heeft op de NAB-beurs het Sympla-systeem aangekondigd, een nieuwe familie modulaire rigs voor hdslr's en camcorders. Alle producten in de Sympla-lijn zijn gemaakt van hoogwaardig staal en aluminium.

Het systeem is honderd procent compatible met de bestaande foto- en videoaccessoires van Manfrotto. De fabrikant heeft voor het Sympla-systeem goed gebruikgemaakt van de know-how van haar bestaande producten. Zo komen de 'clamps' om de accessoires aan elkaar te bevestigen van de heavy duty lichtsystemen.

Manfrotto Sympla rig

De flexibele handgrepen zijn uitgerust met balgewrichten, geïnspireerd op de fotografische balhoofden van Manfrotto. De statiefkoppen met meerdere assen hebben als inspiratie gediend voor de micro-adjusters op het Sympla-systeem. Ook de kennis van de videotak van Manfrotto is uiteraard gebruikt. De sliding plates met quick releases maken gebruik van de technologie van de professionele videokoppen van de fabrikant.

De basis bestaat uit het Manfrotto Sympla Shoulder Support System. Een schouder-rig met flexibele handgrepen waar je je camera op kunt bevestigen. Om je camera te kunnen bedienen terwijl je de handgrepen vasthoudt, kun je het systeem uitbreiden met de Manfrotto hdslr Remote Controls. Een afstandbediening die de belangrijkste bedieningsfuncties van je camera verplaatst naar een accessoires op de handgreep.

Sympla Remote

Voor Canon-camera's is er ook deluxe-uitvoering van de Remote Controls beschikbaar, met meer geavanceerde instelopties en de mogelijkheid om de afstandbediening ook los van de rig te gebruiken.

Long Lens Support en Mattebox

Naast het Shoulder Support System is er een Long Lens Support System, voor meer stabiliteit bij gebruik van grote objectieven. Alle systemen zijn uit te breiden met het Flexibele Mattebox-systeem. Deze kap plaats je voor het objectief om invallend licht tegen te houden, maar ook kun je 4x4-inchfilters plaatsen in de accessoire. Ook zijn er tegengewichten van 1,6 kg per stuk verkrijgbaar.

Manfrotto Sympla Mattebox

Kit of los

Manfrotto heeft diverse basiskits in het assortiment opgenomen waar je direct mee aan de slag kunt. Alle accessoirs zijn ook los verkrijgbaar. Op moment van schrijven zijn de euroadviesprijzen nog niet bekend, wel weten we de dollaradviesprijzen.

Prijzen Manfrotto Sympla

  • Support System: $ 1150,-
  • Long Lens Support System: $ 1050,-
  • Flexible Mattebox: $800,-
  • Remote Control: $ 440,-
  • Remote Deluxe Canon: $ 800,-

Info: www.manfrotto.com
Importeur: www.provak.nl

afbeelding van larsvandegoor

Beetje Meccano/K'NEX gevoel hierbij, duur speelgoed ;-)