In zijn nieuwe boek ‘Love we leave behind’ vangt Cody Bratt de glamour van de pijn

Cody Bratt vangt de prachtige zelfvernietigende aard van de liefde

Eefke Burg 518 0
Cody Bratt is een in San Francisco geboren fotograaf Cody Bratt is een in San Francisco geboren fotograaf met een bijna griezelig vermogen om de glamour van de pijn te vangen. Hij is een van die artiesten, zoals Rimbaud. Bukowski, of Lana del Rey, die op de een of andere manier in staat zijn om decadentie en verlies op een onweerstaanbare verleidelijke en filmische manier weer te geven.

Wil je ook mooie sensuele foto’s maken? Volg de workshop op de Fotofair. Lees hier meer informatie

 

Cody Bratt maakte emotionele documentaire

Cody Bratt exposeerde internationaal zijn werk op onder andere de Berlin Art Week, het Brighton Photo Fringe-festival en het Colorado Photographic Arts Center. ‘Love We Leave Behind’ is Cody's eerste monografie, een serie die dient als een ‘emotionele documentaire’ die de herinneringen terughaalt aan een vurige, vormende relatie uit het verleden.

De serie wordt vastgelegd als een roadmovie, waarin de ups en downs worden weergegeven van dat soort liefde dat zo gepassioneerd en zichzelf vernietigend is dat het bijna onmogelijk is om te stoppen. Het werk is bedoeld om te worden opgevat als een ode aan onbetrouwbare herinneringen, een portret van die momenten van gebroken beloftes en intieme geheimen die alleen muren behouden.

 

Al zijn portretten zijn gemaakt in 2 tot 3 uur durende blokken in samenwerking met elk van de modellen in een enkele kamer in verschillende steden: New York, Palm Springs en Berlijn. Muziek heeft een groot effect op het werk van de fotograaf: veel van de samenwerkende modellen waren muzikanten.

Meeste foto's van Cody Bratt gemaakt met Leica M 240

Cody Bratt vertelde aan Feature Shoot dat de meeste foto’s in zijn boek gemaakt zijn met de Leica M 240 met een 35 of een 50mm objectief. ‘Ik stapte over naar Leica M nadat ik de kans had om met een geleende camera te werken en te bekijken wat de eerste paar foto’s van het boek zouden worden.’

Love We Live Behind is momenteel verkrijgbaar als prachtige 10 in. X 13 inch hardcover gelimiteerd tot 500 exemplaren, en een speciale Collector's Box Edition van slechts 25 exemplaren.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke