Geruchten zwellen aan

Canon EOS R met 100 megapixels?

Remco Stunnenberg 849 0
Het is geen geheim dat de vorig jaar door Canon gelanceerde EOS R slechts het begin is van het nieuwe, spiegelloze R systeem van Canon. Naast de EOS R komt Canon naar verwachting ook met instapmodellen én met high-end modellen voor veeleisende professionele fotografen.

Zo zwellen de geruchten dat Canon dit jaar een EOS R met liefst 100 megapixels en IBIS (In Body Image Stabilising) lanceert, nadrukkelijk aan. Ook zou er een EOS R met 8 K op de roadmap van Canon staan. De laatste geruchten zijn echter dat Canon eerst een zogenaamd instapmodel model lanceert.  

Geruchten rondom nieuwe Canon EOS R steeds hardnekkiger 

Maar terug nu naar de EOS R met 100MP.  Met een dergelijke camera richt Canon zich, het zal niemand verbazen, op professionals die ultieme resolutie nodig hebben. Op verschillende rumor sites, waaronder Canon Rumors, worden de geruchten over de komst van een dergelijke EOS R steeds hardnekkiger.

De vorig jaar door Canon gelanceerde Canon EOS R. 

Met de Canon EOS R presenteerde Canon in september vorig jaar haar eerste spiegelloze full frame camera. De EOS R is daarnaast de eerste full frame en kleinbeeld camera van Canon met een nieuwe bajonet sinds de introductie van het EOS systeem met EF bajonet in 1987.

Lees ook: Canon EOS R: uitstekend nieuw begin

Canon EOS R met duizelingwekkend aantal megapixels

Maar terug nu naar de geruchten met betrekking tot een nieuwe Canon EOS R. Zo lezen we op de rumor sites ook dat Canon enkele jaren geleden al bezig was met de ontwikkeling van een midden formaat DSLR met 100 megapixels. Die ontwikkeling is destijds echter stop gezet. Gaan we dit duizelingwekkende aantal van 100 megapixels dit jaar dan wel terugzien in een EOS R? Het is zeker niet ondenkbeeldig, maar zeker is nog helemaal niets.

Lees ook: Wat gaat 2019 ons brengen aan nieuwe fotogear?

Canon doet er het zwijgen toe

Canon zelf doet er vooralsnog het zwijgen toe. Vragen of suggesties met betrekking tot nieuwe gear doet canon steevast af met antwoorden als: 'We zullen zien wat de toekomst met zich meebrengt!' Maar hoe dan ook, dat het na de jarenlange monopolie van Sony op het vlak van fullframe-spiegelloze camera's dit jaar echt spannend en leuk wordt op deze markt, is wel zeker. Wat jou?

Lees ook: Interview met Frits van Eldik

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco