Bruidsfotograaf waarschuwt voor lasers die camera’s kapot maken

Bruidsfotograaf waarschuwt voor lasers

Eefke Burg 2960 0
Een bruidsfotograaf kwam thuis na een lange dag fotograferen van een bruidsshoot en deed een vervelende ontdekking: alle beelden van de bruiloft die ze die dag had geschoten hadden twee lijnen over de afbeelding heen lopen. Waardoor dit kwam? Laserstralen die bij de bruiloft aanwezig waren.

Schade bruidsfotograaf € 1.000,-

De bruidsfotograaf, Brittany Bay, had een succesvolle dag achter de rug, maar kwam er aan het einde van de dag achter dat er zich twee prominente lijnen bevonden op alle foto’s, die de dag ervoor er nog niet waren. Ze dacht dat ze te maken had met een probleem met haar LCD-scherm, maar kwam er thuis achter dat de lijnen zich daadwerkelijk in haar bronbestanden bevonden.

Nadat de bruidsfotograaf er achter kwam dat laserstralen die aanwezig waren op de bruiloft haar foto’s hadden vernield, was ze nog uren bezig met het verwijderen van de lijnen in Photoshop en moest ze daarnaast ook een nieuwe sensor kopen ter waarde van € 1.000,-.

Lees ook: Gemengde witbalans corrigeren in Camera Raw

Bruidsfotograaf waarschuwt andere fotografen op Facebook

Op Facebook gaf ze één van de desbetreffende afbeeldingen vrij en gaf met pijlen aan waar de lijnen zich bevonden (overigens waren deze overduidelijk te zien), met een waarschuwing erbij voor andere fotografen. De fotograaf geeft aan dat ze in de toekomst ‘absoluut GEEN’ foto’s meer gaat maken op een bruiloft waar er laserstralen aanwezig zijn, hoewel ze aangeeft dat het gelukkig niet zo vaak voorkomt.

Lees ook: Fotoserie Nikon-ambassadeur Sebastián Liste laat schrijnende gevolgen kolonisatie en ontbossing in het Amazonegebied zien

De bruidsfotograaf ging viral met haar waarschuwing voor lasers. Ze geeft hierover zelf aan: ‘Ik heb altijd al gehoopt dat één van mijn foto’s viral zou gaan. Dit is niet het soort foto waarmee ik hoopte viral te gaan, maar ik hoop dat fotografen wereldwijd mijn waarschuwing serieus nemen.'

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke