Bekendmaking thema Pride Photo Award 2013

Redactie DIGIFO... 1271 0
Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, trapt haar vierde editie af. Het thema van dit jaar is ’Extremely Normal’.

Persbericht:

Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren.

Pride Photo Award nodigt fotografen uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd die in april begint. Inzenden kan in drie vaste categorieën: Documentair, Gender en Open en een jaarlijks wisselende thema categorie.

Het thema van 2013 is ‘Extremely Normal’. Als het gaat over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto’s: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. Dat LHBT’s net zo gewoon, net zo bijzonder en saai zijn als de rest levert geen aantrekkelijke beelden op, zo is blijkbaar de gedachte. Hoe kun je het alledaagse op een aansprekende, pakkende manier fotograferen? Hoe maak je het gewone bijzonder? Dat is de uitdaging van dit jaar: maak bijzondere foto’s van gewone mensen, waarbij PPA vooral geïnteresseerd is in fotoseries die de diversiteit laten zien van de LHBT-gemeenschap en foto’s die mensen aan het denken zetten over gender stereotypen.

De wedstrijd begint medio april (de precieze datum is nog niet bekend) en loopt tot eind mei. Fotografen kunnen zich inschrijven en foto’s uploaden via www.pridephotoaward.org. In juni zal een jury van internationaal gerenommeerde fotografie experts de winnaars selecteren. De jury voor 2013 wordt medio februari bekend gemaakt.

De uitreiking zal plaatsvinden op 23 augustus 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam. De expositie zal één maand te zien zijn en zal naar verwachting ten minste 10.000 bezoekers trekken.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Pride Award
Foto © Benedicte Desrus / SIPA Press
Uit de serie ‘Persecution of homosexuality in Uganda’, 1e prijs Documentair 2011

Meer informatie: www.pridephotoaward.org

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie