All Colours Will Agree in the Dark - AMprojects

Redactie DIGIFO... 1634 0
De Noorderlicht Fotogalerie brengt van 6 april t/m 19 mei de eerste galerietentoonstelling van het jonge collectief AMprojects, een groep van opkomende fotografen die in zes verschillende landen wonen en werken maar een gemeenschappelijke passie delen voor het zintuiglijke in de fotografie.

Persbericht:

Ester Vonplon (CH), Gert Jochems (BE), Daisuke Yakota (JP), Aaron McElroy (VS), Olivier Pin Fat (GB) en Tiane Doan na Champassak (FR) werken binnen AMprojects samen, terwijl ze tegelijkertijd ieder afzonderlijk parallelle en uiteenlopende thema’s verkennen. Hun visie is ontstaan uit een combinatie van radicaal verschillende artistieke stijlen en tegengestelde culturele ervaringen.

Het collectief werd afgelopen herfst feestelijk gelanceerd, met steun van het onlangs geopende East Wing, een galerie voor eigentijdse fotografie in Doha & Dubai. NOCTURNES was het eerste gemeenschappelijke project van de groep, een boek en verscheen bij de onafhankelijke uitgeverij dienacht in 2012.

All Colours Will Agree in the Dark is de eerste galerietentoonstelling van het collectief. De titel, een citaat van filosoof Francis Bacon, verwijst naar de manier waarop de fotografen hun sterk uiteenlopende procédés, materialen en experimenten verkennen en weten samen te brengen in een tentoonstelling. Deze is door de fotografen zelf samengesteld en opgebouwd rond de levendige, soms chaotische artistieke processen van het collectief en de waardevolle ontdekkingen van toevallige harmonieën die hier uit voort vloeien. De tentoonstelling biedt een overzicht van het werk van de kunstenaars, zowel collectief als vanuit het perspectief van hun verschillende individuele projecten en publicaties.

'All Colours Will Agree in the Dark laat zien hoe wij als kunstenaars evolueren en experimenteren en gunt de bezoeker daarbij een verhelderend inkijkje in onze collectieve creativiteit en werkprocessen.'

AMprojects

AMprojects

Opening op vrijdag 5 april om 17.00 uur door Hester Keijser, fotospecialist en creative director van East Wing in Dubai/Doha. Op mrs.deane schrijft ze prikkelende en invloedrijke blogs over fotografie.

In aanwezigheid van Gert Jochems, Olivier Pin Fat, Tiane Doan na Champassak en Ester Vonplon.

Informatie

  • All Colours Will Agree in the Dark
  • AMprojects Ester Vonplon, Gert Jochems, Daisuke Yakota, Aaron McElroy, Olivier Pin Fat, Tiane Doan na Champassak
  • 6 april – 19 mei
  • Noorderlicht Fotogalerie
  • Akerkhof 12, 9711 Groningen
  • Geopend wo - zo, 12 - 18 uur
  • Toegang gratis
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie