Voor de winnaar wacht de Sigma 24-70mm F/2.8 DG OS HSM Art

Aftellen richting Urban Photo Race Rotterdam

Remco Stunnenberg 596 0
Het is nu echt aftellen richting de Urban Photo Race Rotterdam. Aanstaande zaterdag 12 mei is het zover. Wat staat de deelnemers aan de Urban Photo Race Rotterdam te wachten? Voor de winnaar wacht er in ieder geval iets heel moois: de Sigma 24-70mm F/2.8 DG OS HSM Art.

De ultieme uitdaging voor straatfotografen, de Urban Photo Race, start dit jaar vanaf het Fotofestival aan de Maas. Deelnemers krijgen de opdracht steeds drie foto’s te maken met een bepaald thema binnen een bepaalde tijdslimiet op steeds een andere locatie in Rotterdam. Via verschillende checkpoints neemt de organisatie hen mee in een krankzinnige race langs bekende en minder bekende punten van de stad. Bij iedere checkpoint ontvangen de deelnemers een nieuwe thema. Doel is de stad te ontdekken, andere verwoede urbanfotografen te leren kennen en het uiterste uit je creativiteit te halen. De zeer populaire fotomarathon streek vorig jaar voor het eerst neer in Rotterdam. Het was met bijna 250 deelnemers direct een groot succes.

Wat fotografie betreft zijn er deze dag heel wat afwegingen te maken. Kies je voor een eigen stijl die je, ondanks de verschillende thema’s, de hele dag gaat volgen of kies je bij elk thema de stijl die daar het beste bij past? Heb je voor jezelf een overkoepelend thema waar je alle thema’s van de dag inpast of vul je ieder thema opnieuw in? Gelukkig kun je al deze overwegingen thuis al maken zodat je er helemaal klaar voor bent als het startsein eenmaal klinkt.

Ga jij deze ultieme uitdaging aan? Schrijf je dan hier in voor de Urban Photo Race Rotterdam, zaterdag 12 mei 2018. Voor de winnaar van deze race wacht er een prachtig cadeau, de Sigma 24-70mm F/2.8 DG OS HSM Art. Om al lekker in de stemming te komen voor deze race, gingen wij alvast een avondje op pad in Rotterdam met dit geweldige objectief, een bloedsnel en luxe werkpaard met uitmuntende beeldkwaliteit. 

Net als afgelopen jaar, is DIGIFOTO Pro een van de mediapartners van dit geweldige evenement. 

Beelden: © Remco Stunnenberg, Canon 5D mark III, Sigma 24-70mm F/2.8 DG OS HSM Art

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco