Nieuwe weekwinnaar bekend

Spotlight Weekwinnaar #19 - 2018

Remco Stunnenberg 426 0
Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Dit keer wint de gelukkige twee tickets voor het Nederlands fotomuseum en een exclusieve rondleiding door de curator tijdens het Fotofestival aan de Maas.

Spotlight Weekwinnaar #19 – 2018

Weekwinnaar: Frans van Steijn

Deze week kozen we voor het beeld van Frans.

Waarom? Het thema deze week was creatief met bokeh. Bokeh is afkomstig van het Japanse woord boke, waarmee onscherpte, waas of de kwaliteit van onscherpte bedoeld wordt. De meest bekende vorm van bokeh is het geheel van kleurige cirkels in de achtergrond. Met bokeh wordt echter de gehele onscherpte bedoeld, die niet is ontstaan door beweging. Bokeh is feitelijk een bijverschijnsel van een lens, een afwijking, die je naar smaak kunt inzetten om mee te experimenteren. We zien bokeh vaak terugkomen in macrofotografie. Voor deze opdracht waren we echter vooral op zoek naar bokeh in straat- of portretfotografie.

We kregen prachtig werk binnen, maar dit beeld van Frans sprong het meest in het oog en kwam het dichtst in de buurt bij wat wij zochten. Frans wint hiermee twee tickets voor het Nederlands fotomuseum en een exclusieve rondleiding door de curator tijdens het Fotofestival aan de Maas. Met dank aan het Nederlands fotomuseum.

Ook winnen?

Wil je ook kans maken op een toffe prijs? Hou dan onze weekopdracht goed in de gaten en ga er mee aan de slag. Iedere zaterdagochtend maken we onze nieuwe weekopdracht bekend op onze website, facebook en twitter.

Kijk voor inspiratie vooral ook in onze lezersgallery.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco