In de praktijk getest

AF-systeem Sony a7 III imponeert

Remco Stunnenberg 1086 0
De recent door Sony geïntroduceerde a7 III staat, niet geheel onterecht, volop in de belangstelling. Voor een prijs van €2300-, heeft deze camera een opvallend rijke functieset. Neem alleen al het AF-systeem. Hoe houdt dit systeem stand in de praktijk?

De nieuwe a7 III is uitgerust met snellere AF-prestaties ten opzichte van de a7 II. De nieuwe camera heeft 425 contrast-AF-punten die werken met 693 fasedetectie AF punten. Deze innovatie is overgenomen van het a9-model. Dit AF-systeem dekt ongeveer 93 procent van het frame. Dit maakt een betrouwbare scherpstelling en tracking mogelijk. Ook bij snel bewegende objecten.

Proef op de som

Daarnaast is de AF reactie- en trackingsnelheid ten opzichte van zijn voorganger sterk verbeterd. In ieder geval op papier. De vraag is natuurlijk hoe dit in de praktijk uitpakt. Fotograaf Jared Polin nam de proef op de som en zette zijn bevindingen uiteen in een YouTube-video.

Autofocus koning

Polin maakte een fotoshoot met een duinbuggy. Bij het fotograferen van dit soort snel bewegende onderwerpen, is autofocus koning. Wat bleek: de a7 III toonde zich op dit vlak een ware koning. Van de ongeveer 25 foto's die hij schoot van de over het duin “vliegende” buggy waren slechts drie foto's enigszins onscherp. Een prestatie waarmee je thuis kan komen.

Indrukwekkend

Naast het indrukwekkende AF-systeem is de a7 III full frame spiegelloze camera voorzien van een 24.2-megapixel R CMOS-sensor met vijfassige beelstabilisatie. Hij kent een ISO-bereik van 100 tot 51200, uitbreidbaar tot 50-204800. Lees hier meer over de Sony a7 III. 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco