Alles op een plek

Adobe Creative Cloud heeft vanaf nu een desktop app

Siem van Woerkom 427 0
Vanaf nu is het mogelijk om veel meer te doen met de Adobe paketten die je op je computer hebt staan.

Net ietsjes handiger

Het is geen update voor Photoshop of Lightroom, maar ondanks dat alsnog zeer belangrijk! De Creative Cloud app is namelijk volledig opnieuw ontworpen om een meer intuïtieve manier te zijn om toegang te krijgen tot je apps, ze bij te werken en nieuwe apps te ontdekken die je creativiteit aanvullen of uitbreiden.

De nieuwe Creative Cloud desktop app van Adobe geeft je ook nieuwe niveaus van kracht en controle over je creatieve workflow door je in staat te stellen middelen, lettertypen en meer te verzamelen, te beheren en te delen via een rijke nieuwe Creative Cloud Libraries-integratie. Je hebt ook gemakkelijker toegang tot al je inhoud, samen met uitgebreide zoek- en activabeheerfuncties. Kortom, het is de portal naar je Creative Cloud-wereld en maakt het eenvoudiger dan ooit om de middelen en inhoud te vinden die je nodig hebt.

Zo is het in de nieuwe app bijvoorbeeld veel eenboudiger om toegang te krijgen tot Adobe Stock. Iets wat nu nog vaak vanuit Photoshop doorverwezen wordt naar de website, wat niet altijd vanzelfsprekend is.

Adobe oogt iets meer overzichtelijk

Adobe wil ervoor zorgen dat gebruikers over de tools en trucs beschikken die ze nodig hebben om de klus te klaren, ongeacht met welke creatieve uitdagingen je wordt geconfronteerd. Vaak kan dit betekenen dat je een nieuwe functie of app moet verkennen die je nog nooit eerder hebt gebruikt. Daarom hebben ze vanaf nu hulpbronnen en zelfstudies voor alle apps samengebracht in één hub. Alle inhoud die je nodig hebt, is daar waar je het nodig hebt - ga gewoon naar de Tutorials-hub of de pagina van je favoriete app om nieuwe functies te ontdekken en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

Het zijn deze kleine veranderingen die ervoor zorgen dat alles toch net eventjes wat simpeler is om mee te werken. Daarnaast zijn we van mening dat de Creative Cloud ervaring tot nu toe altijd wel fijn was, maar niet bepaald overzichtelijk. Het is dus fijn dat hier met deze grote update rekening wordt gehouden. 
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem