Adobe Creative Cloud Photography: alles voor de fotograaf

Adobe Creative Cloud Fotografielidmaatschap: alles voor de fotograaf

Redactie DIGIFO... 2994 1
Voor een fotograaf is het werken met goede software en het onderhouden van een goede en overzichtelijke workflow misschien wel net zo belangrijk als het hebben van een goede camera. Softwaremaker Adobe weet dit en biedt alle belangrijke tools daarvoor aan in één pakket: Adobe Creative Cloud Photography.

Of je nu professional of serieuze hobbyist bent, met alléén fotograferen red je het niet. Ook de beeldbewerking en de uiteindelijke presentatie van die beelden zijn van cruciaal belang. Je beelden kunnen alleen indruk maken als je als fotograaf de beschikking hebt over één totaalpakket om dit voor elkaar te krijgen. Adobe biedt je dit platform met het Creative Cloud-fotografielidmaatschap. Een alles-in-één-pakket waarmee je als fotograaf alle tools hebt die je maar kan wensen om je beelden tot leven te brengen.

Van oudsher is Adobe dé grote speler op het gebied van fotobewerkingssoftware. Adobe Photoshop en Adobe Lightroom worden door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt om beelden nóg beter of mooier te maken. De twee programma’s kunnen, dat is zelfs aan te raden, ook uitstekend in combinatie met elkaar gebruikt worden. Voor fotografen die dat een goed idee vinden, biedt Adobe een speciaal fotografielidmaatschap aan van Creative Cloud. In dat pakket, toepasselijk Creative Cloud Photography genoemd, vind je Adobe Photoshop CC en Adobe Lightroom CC. Ook zijn diverse Mobile apps en services inbegrepen die het leven van een fotograaf een stuk makkelijker én leuker maken. Kortom: alle tools die je als beginner, gevorderde fotograaf of als professional nodig hebt! Nu trouwens beschikbaar voor een hele lage maandprijs.

De twee belangrijkste onderdelen van Creative Cloud Photography zijn Adobe Photoshop CC en Adobe Lightroom CC. Dit zijn beide programma’s bedoeld om je beelden beter te maken, al zijn er wel degelijk verschillen te vinden. Adobe Photoshop CC is hét programma om je foto’s mee te bewerken. Zo kun je eenvoudige maar belangrijke aanpassingen doen aan de scherpte, het contrast, de kleuren en de grootte van je foto. Ook zware aanpassingen zoals het clonen van gedeeltes van je foto, of werken met 3D kan met dit allround programma.

Adobe Photoshop CC is een ontzettend krachtig softwarepakket. Zo kun je sinds kort ook een gezicht op je foto’s aanpassen aan je wensen. Want het kan weleens voorkomen dat iemand nét niet goed op de foto staat, terwijl de rest van de geportretteerden er juist fantastisch op staan. Op dat moment komt de nieuwe functie van Adobe Photoshop CC goed van pas: Face-Aware Liquify.

Al eerder introduceerde Adobe gezichtsherkenning in Lightroom, maar met de Face-Aware Liquify maakt Adobe een grote stap vooruit. Het retoucheren van portretten in Photoshop wordt zo nog een stuk gemakkelijker. Face-Aware Liquify herkent namelijk de gezichten en maakt het op die manier heel eenvoudig om gelaatstrekken aan te passen. Maak een glimlach breder, ogen groter of verklein de neus in een handomdraai. Zo wordt een goede foto een fantastische foto! Ook goed te zien in onderstaande video van held, evangelist en fotograaf gegoten in één persoonlijkheid: Terry White. (Na 10 minuten en 49 seconden.)

Met Adobe Lighroom CC kun je ook alle belangrijke aanpassingen aan je foto doen, maar wat nog veel belangrijker is, is dat je met Lightroom CC een complete workflow in handen hebt. Van het importeren van je foto’s van je camera of geheugenkaart tot het exporteren naar diverse media, het kan allemaal binnen één omgeving.  Je foto’s zijn overzichtelijk in te delen in verzamelingen, zodat je foto’s per project bewaard, bewerkt en geëxporteerd kunnen worden. Belangrijk om te weten is ook dat de originele bestanden niet worden veranderd, dus je hebt náást je bewerkte beelden ook altijd de beschikking over de originele foto-bestanden.  

Een groot pluspunt van Adobe Lighroom CC is het feit dat je bewerkingen op kunt slaan als presets. Heb je dus precies de goede instellingen voor één bepaalde fotoserie gevonden, dan kun je die opslaan als een nieuwe preset. Daarna is deze preset eenvoudig met één druk op de knop op te roepen. Zo bewerk je je foto’s met hoge kwaliteit, maar toch op een efficiënte en snelle manier. En natuurlijk kun je iedere foto desgewenst nog finetunen om tot het ultieme resultaat te komen.

Met Photoshop CC en Lightroom CC heb je dé tools in huis om je foto’s nog beter en mooier te maken. De twee softwareprogramma’s zijn eigenlijk onontbeerlijk voor iedere goede fotograaf, zowel voor de professional als de serieuze hobbyist.

Mobiele apps

Het houdt echter niet op bij enkel Adobe Photoshop CC en Lightroom CC. Als je kiest voor een Creative Cloud Photography lidmaatschap, dan kun je ook optimaal gebruikmaken van de diverse Mobile apps en services in je workflow.

Naast de mobiele versie van Lightroom heb je bijvoorbeeld Adobe Photoshop Fix. Met deze app voor je iPhone, iPad of iPad Pro kun je ook onderweg gebruikmaken van de kracht van Photoshop. Met deze app kun je beelden tot 64 megapixel retoucheren, herstellen, bewerken en delen. Ook kun je foto’s rechtstreeks vanuit de app naar Adobe Photoshop CC sturen, mét alle lagen intact. Delen van je foto’s knippen, samenvoegen of uitsnijden kun je met Adobe Photoshop Mix. Precies zo als in de desktopversie, maar dan op je mobiele apparaat. Deze functies zijn zowel op iPhone, iPad als op je Android-toestel te gebruiken.

Adobe Creative Cloud

Sinds de introductie van Adobe Creative Cloud, nu enkele jaren geleden, is het mogelijk om voor een bescheiden bedrag per maand te beschikken over een breed palet aan softwaretoepassingen van Adobe. Bijkomend voordeel: je hebt altijd de beschikking over de nieuwste versie van de software, aangezien je automatisch op updates gewezen wordt en daar niet meer apart voor betaald hoeft te worden. Voor een bescheiden bedrag per maand ben je dus altijd up to date!

Geïnspireerd geraakt en nog geen Adobe Creative Cloud-fotografielidmaatschap? Probeer het nu zelf uit via de gratis proefversie op de website van Adobe. Een lidmaatschap van Adobe Creative Cloud Photography kost tijdelijk slechts € 10,07 per maand, inclusief BTW. Deze actie loopt tot 2 september 2016.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Richard Snel

"Na het eerste jaar wordt je contract automatisch voor een jaar verlengd tegen de op dat moment geldende standaardjaarprijs (momenteel € 12,09/maand of € 144,33/jaar), tenzij je annuleert. De aanbieding geldt bij aanschaf van een jaarlidmaatschap, waarvoor een contract van twaalf maanden vereist is."