Aangekondigd: full-frame Foveon camera van SIGMA

Christel de Wolff 655 0
Het is niet alleen maar objectieven die de klok slaan bij SIGMA. Op de Photokina beurs in Keulen onthulde SIGMA dat ze in 2019 zullen komen met een full-frame camera.

Sigma kondigde ook aan dat er SIGMA SA, SIGMA EF, Leica M en Leica PL mount adapters op de markt zullen komen voor de L-mount. Wat betekent dat de nieuwe camera's die uit het L-Mount Alliance (Panasonic, SIGMA en Leica) voortkomen kunnen beschikken over een breed aanbod aan objectieven. 

Lees ook: Bijzonder verbond Leica, SIGMA en Panasonic

SIGMA full-frame met Foveon-sensor

Terug naar de aangekondigde camera. Deze krijgt een L-vatting van Leica en zal in 2019 uitkomen. De camera beschikt over een Foveon-sensor die uit drie lagen bestaat waarmee kleuren beter kunnen worden vastgelegd dan op een gebruikelijke bayer-sensor. Ook zijn de foto's die met een Foveon-sensor gemaakt worden veel scherper. 

In weinig licht heeft deze sensor geen voordeel, want omdat deze uit drie lagen bestaat vangt de onderste laag minder licht. SIGMA onderving dat in de recente modellen met een Quattro versie van de Foveon-sensor die weliswaar drie lagen had maar waarbij de onderste laag grotere pixels had waardoor er meer licht op kon vallen. 

Of deze truc ook wordt uitgehaald met de Foveon-sensor van de aangekondigde full-frame camera is nog niet bekend. Verdere details over de camera zijn ook nog niet bekend gemaakt. 

SIGMA Objectieven

SIGMA kondigde op Photokina ook vijf nieuwe objectieven aan. 

Lees ook: SIGMA introduceert vijf nieuwe objectieven

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel