Bijzonder verbond Leica, Panasonic en Sigma

Christel de Wolff 481 0
Geruchten gingen al rond op het internet, maar vandaag bevestigden Leica, Panasonic en Sigma hun strategische samenwerking als 'The L-Mount Alliance'.

The L-Mount Alliance van Panasonic, Leica en Sigma

Panasonic, Leica en Sigma slaan de handen ineen om samen aan de toenemende vraag naar High-end digitale camera's en hoogwaardige objectieven te kunnen voldoen. De samenwerking, The L-Mount Alliance genoemd, zorgt ervoor dat Panasonic en Sigma gebruik kunnen maken van de L-mount van Leica. Wat betekent dat de gebruiker meer keuze heeft tussen gear van de verschillende partijen. Zo is er altijd wel een set dat past bij jouw wensen. 

Andreas Kaufmann, voorzitter van de Raad van Toezicht van Leica Camera AG en aandeelhouder vertelt: 'Het is voor fotografen van het grootste belang dat ze kunnen kiezen voor een breed aanbod van objectieven die op hun desbetreffende camera passen. Zeker met de groeiende spiegelloze markt, zijn gebruikers op zoek naar diversiteit in producten voor verschillende fotografische wensen. Daarom werken we nu samen met prominente partners om direct aan deze wensen te kunnen voldoen. Onze banden met Panasonic gaan ver terug en Sigma is een gerespecteerde partij die bekend staat om optische perfectie.' (Leica werkt al vanaf 2001 samen met Panasonic in onder andere de Panasonic Lumix series) 

Van links naar rechts: Kazuto Yamaki (SIGMA), Andreas Kaufmann (Leica) en Tetsuro Homma (Panasonic) 

Panasonic's Senior Manager Tetsuro Homma zeg over de samenwerking: 'Panasonic focust zich op het revolutioneren van de camerasector en wil het leven van fotografen niet alleen makkelijker maar ook leuker maken. Ons partnership met Leica heeft er voor gezorgd dat we hoogwaardige digitale camera's in de markt hebben kunnen zetten en dat ook kunnen blijven doen. The L-Mount Alliance is het perfecte voorbeeld van hoe wij door samenwerking in een stroomversnelling kunnen raken. Samenwerking met Leica en Sigma is voor ons een grote kans.' 

Kazuto Yamaki, Chief Executive Officer van SIGMA voegt toe: 'Camera's veranderden naar digitaal en daarna naar spiegelloos. Daarmee zijn ook de wensen van de fotograaf verandert. Door samen te werken met partners kunnen we voldoen aan de wensen van onze klanten. SIGMA zoekt naar high-performance, en innovatieve producten en deze Alliance draagt daar zeker aan bij.' 

Over de L-Mount van Panasonic, Sigma en Leica

De L-mount werd ontworpen door Leica om zoveel mogelijk aan de wensen van professionele fotografen toe te komen. De mount werd voor het eerst geintroduceerd in 2014 met de Leica T. De ontwikkelingen van de mount hebben daarna echter niet stil gestaan. Leica en haar partners werkten samen om de L-mount te optimaliseren. 

De L-mount heeft een diameter van 51.6mm en is niet alleen bruikbaar voor full-frame camera's maar ook voor camera's met APS-S sensoren. Met slechts 20mm tussen de lens en de sensor, kan apparatuur in het vervolg heel compact gebouwd worden, wat vooral handig is voor groothoekobjectieven. 

Meer informatie over de L-mount en toekomstige ontwikkelingen van de L-mount alliance vind je op de speciale website die vanmiddag is gelanceerd.

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel