Aan de slag met drones - tips van Kamera Express

Redactie DIGIFO... 1931 0

Wil je zelf beelden met een drone gaan maken? Dan geeft Kamera Express je in dit artikel 6 handige tips om met drones aan de slag te gaan.

Drones laten je de wereld ontdekken als een vogel. Je vindt hierdoor nieuwe patronen in landschappen, ontdekt de diepte van de uitgestrekte natuur en ziet kleuren die vanaf de grond onzichtbaar zouden blijven. Denk aan azuurblauwe zeeën, onontdekte delen (regen)woud, meanderende rivieren of de vormen van stadsplanning. Met een drone laat je op grote hoogtes een nieuw perspectief zien en heb je de mogelijkheid om het deel dat je op de grond ziet, vanuit de lucht tot een groter geheel te laten behoren.

1. Kies een drone die bij je past

Het drone aanbod kan overweldigend overkomen en prijzen lopen enorm uiteen. Ga daarom op zoek naar een drone die bij jouw wensen en budget past. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn: Hoeveel ervaring heb ik met drones en waarvoor wil ik mijn drone gebruiken? Gebruik je een drone bijvoorbeeld regelmatig voor filmproducties of zoek je juist een compacte drone die je tijdens vakanties inzet voor dromerige beelden? Om je op weg te helpen is er een handige keuzehulp voor je gemaakt die je terug kunt vinden op de themapagina.

2. Bekijk reviews

Twijfel je over het aanschaffen van een bepaalde drone? Ga dan op zoek naar reviews waarin anderen hun ervaringen delen. Zo krijg je wat meer achtergrondinformatie dan merken normaal gesproken zelf op hun kanalen delen. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken en hebben anderen het product al even voor je “getest”. Bekijk hieronder de reviews van de populaire DJI Mini 2 en de DJI Mavic Air 2 drones.

DJI Mini 2: 

 

DJI Mavic Air 2: 

 

3. Volg een cursus

Ga je voor het eerst met een drone aan de slag of leer je graag meer over drones? Dan is de Drone Academy wellicht iets voor jou. In deze cursus leer je namelijk hoe je indrukwekkende beelden kunt maken en komen onderwerpen als apparaat beheersing, regelgeving, composities en mogelijke shots aan bod. Nieuwsgierig geworden naar deze cursus? Bekijk dan de Drone Academy pagina.

4. Laat je inspireren

Iedere beeldmaker heeft zijn eigen kijk op de wereld. Soms is het interessant om het werk van andere beeldmakers te bekijken om hiermee jouw blik op de wereld te verrijken. Ook op het gebied van drones zijn er talloze fotografen die hun beelden op social media delen, maar welke accounts zijn nu de moeite waard om te volgen? Lees hier meer over op de themapagina.

5. Leer van professionals

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar professionals hebben ook in jouw schoenen gestaan. Zij weten daarom als geen ander waar je op moet letten en welke fouten zij maakten die jij kunt voorkomen. Leer daarom van professionals door interviews te lezen of te bekijken. Hierin geven zij vaak veel tips weg. Professionals Kees Streefkerk en Abstract Aerial Art deelden hun ervaringen met Kamera Express. Neem voor deze interviews een kijkje op de themapagina.

6. Houd je aan de regels

Sinds januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het vliegen met een drone in Europa. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de wijzigingen in de regelgeving, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De regelgeving verschilt per drone, vliegoperatie en per risico op een ongeval. Per land blijven de zogenoemde no-fly zones verschillen. Zo mag je bijvoorbeeld niet met je drone vliegen in de buurt van een vliegveld en heb je in sommige natuurgebieden een vergunning nodig. Meer weten? Bekijk dan de regelgeving pagina.

Bekijk het inspiratiethema

Ben je benieuwd naar nog meer tips, informatie over regelgeving, interviews met professionele beeldmakers, tricks voor cinematische shots, inspirerende drone accounts of handige drone accessoires? Neem dan eens een kijkje op de drones themapagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie