5 tips voor een weekend vol fotografie

5 tips voor een weekend vol fotografie

Nathalie Schram 635 0
Fotografische uitjes, ze zijn er weer volop voor dit weekend, maar voor welke moet je kiezen? DIGIFOTO Pro zet de meest interessante voor dit weekend op een rijtje.

International Photo Festival Leiden 2018

Dit weekend kunt u nog International Photo Festival Leiden bezoeken, naast het bekijken van de beelden zijn er ook meerdere activiteiten, op zondag is er bijvoorbeeld de prijsuitreiking van de Hans Gillis Publieksprijs.

World Press Photo Festival 2018

In Amsterdam wordt dit weekend World Press Photo Festival 2018 gehouden. Dit jaar vind dat voor het eerst plaats in de Westergasfabriek. U kunt hier presentaties, discussiess en lezingen bezoeken en uiteraard heel veel journalistieke beelden bekijken. Ook is er een tijdelijke PhotoQ Bookshop waar vandaag en morgen verschillende signeersessies worden gehouden. Naast de Westergasfabriek kunt u met uw ticket ook een aantal andere locaties met fotografisch werk in de stad bezoeken.

Foam

Wanneer u na World Press Photo Festival nog wat tijd over heeft in Amsterdam is het ook een aanrader om Foam te bezoeken. De twee tentoonstellingen “The other Half” van Jacob Riis en het samenwerkingsproject “Amsterdam Vertelt” lopen dit weekend af. De tentoonstelling “Bamako Portraits” van Seydou Keïta loopt nog wel door en met een entreebewijs voor het museum kunt u op zondagmiddag hier over een workshop bijwonen.

Fotomuseum Den Haag

Fotomuseum Den Haag geeft dit weekend gratis rondleidingen vanwege de Nationale Museumweek. Hierbij krijgen museumbezoekers meer uitleg bij de overzichtsexpositie “Life in Cities” van fotograaf Michael Wolf.

Museum Hilversum

In Museum Hilversum is de cliché doorbrekende expositie ‘Dwars door China’ van Ruben Terlou in volle gang. De foto’s en filmfragmenten laten een indrukwekkend beeld van een moderniserend land zien. De foto’s tonen zowel het landschap als de mensen van China in de filmische stijl van Terlou.

 

Meer lezen over International Photo Festival Leiden 2018? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie