Vierde editie bol van inspirerende activiteiten

Mis het niet, het International Photo Festival Leiden

Remco Stunnenberg 1152 0
De Lammermarkt in leiden is sinds gisteren en tot en met 15 april, de locatie voor de vierde editie van het International Photo Festival Leiden (IPFL). Het festivalterrein is dé plek waar de nieuwe generatie topfotografen en het publiek elkaar kan ontmoeten.

IPFL

Het IPFL biedt aanstormend talent uit binnen- en buitenland een platform om hun carrière als professionele fotograaf een vliegende start te geven. Voor het vierde jaar op rij zijn wij, DIGIFOTO Pro, mediapartner van dit inspirerende festival. Deze samenwerking versterkt onze gezamenlijke passie, fotografie.

Buitenexpositie

Op het plein bij de Molen de Valk is de gratis toegankelijke buitenexpositie met werk van de twintig door de jury geselecteerde IPFL-fotografen, waaronder de fotoserie ‘Veiled’ (Gesluierd) van Saskia Aukema. Zij werd unaniem verkozen tot winnaar van deze 4de editie. Benieuwd naar alle twintig namen en hun werk, kijk dan hier.

IPFL

Internationaal aanstormend talent   

Het IPFL werkt samen met twee gerenommeerde internationale fotofestivals: HeadON en Photoville met als doel het uitwisselen van beeld van jong opkomend talent. Op de Lammermarkt is op digitaal scherm het werk te zien van 20 fotografen van HeadON (Sidney, Australië) en in twee grote containers op het Stationsplein hangt het werk van 20 Amerikaanse fotografen van Photoville (New York, Verenigde Staten). Het Kiekpad, vernoemd naar de Leidse fotograaf Israël Kiek en maker van het kiekje, verbindt deze twee locaties. Hier is de solotentoonstelling te zien van de Leidse fotograaf en publiekswinnaar van de derde editie van het IPFL, Danielle Celie met haar serie ‘The First Oil Adventure’.

IPFL

Randprogramma

Naast de buitenexposities biedt het festival voor zowel liefhebber als professional een veelzijdig en hoogwaardig randprogramma waaronder workshops, portfolio reviews, een fotokijkdag, masterclass stadsfotografie, interviews en lezingen. Daarnaast zijn er op het festivalterrein doorlopend rondleidingen voor en door studenten fotografie. Voor kinderen is er een leuke fotospeurtocht.

Aanmeldinformatie en het programma per dag is te vinden op de website.

Publieksprijs

Op zondag 15 april, de laatste dag van het festival, is de bekendmaking en prijsuitreiking van de Hans Gillis Publieksprijs. Deze prijs is een eerbetoon aan Hans Gillis, medeoprichter van het IPFL, die de eerste twee edities succesvol op de kaart heeft gezet. Tijdens het festival kan het publiek haar stem uitbrengen. Welke van de 20 geselecteerde IPFL-fotografen verdient dit jaar de publieksprijs? De winnende fotograaf ontvangt een geldbedrag van € 500,- om te besteden aan de ontwikkeling van zijn of haar fotografiecarrière.

IPFL

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco