12K Timelapse van L.A door Joe Capra

12K Timelapse van L.A door Joe Capra

Redactie DIGIFO... 1932 0
Timelapsevideo's in 4K zijn tegenwoordig niet meer heel erg bijzonder. Hoewel er af en toe prachtige video's tussen zitten, is 4K meer regel dan uitzondering geworden. Hoewel we af en toe al een glimps krijgen van de toekomst door de verdwaalde 8K video, gaat deze timelapse van Joe Capra. wel heel ver.

Joe Capra is een Amerikaanse fotograaf uit Los Angeles en slaat met zijn meest recente video een volledige generatie in beeldkwaliteit over. Zijn video genaamd 'Phased L.A' is gemaakt met de 100 megapixel PhaseOne XF camera en resulteert in een beeld met drie keer de resolutie als die van een 'normale' 4K video.

 

 

Lees ook: 8K Timelapse van Patagonië

Geen 12K monitor nodig
Hoewel de video in 12K is geschoten, betekent dit niet dat je er alleen echt van kan genieten met een 12K monitor. Monitoren die deze resolutie soepel weergeven bestaan zelfs nog niet eens. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Capra heeft de video zodanig in elkaar gezet dat iedereen het volledige effect van de 100 megapixelcamera's kan aanschouwen. Zo zoomt hij regelmatig in op een deel van de volledige video waardoor details zichtbaar worden die anders heel moeilijk te ontdekken zijn.

Voor meer informatie over Joe Capra kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie