Video: maak een dag-nacht timelapse!

Video: maak een dag-nacht timelapse!

Renzo Gerritsen 1474 0
Een dag naar nacht timelapse wordt ook wel de heilige graal onder de video's genoemd omdat het enorm lastig is om een goede overgang van licht naar donker te maken. Maar is dat ook echt zo moeilijk als ze zeggen?

In deze video wordt gebruik gemaakt van Lightroom om de foto's te bewerken en te organiseren en Photoshop om de video's te verzamelen en te renderen. De foto's zijn in dit voorbeeld gemaakt met de Canon 5D Mark III, maar dit kan met iedere camera, zolang je maar de mogelijkheid hebt om er een timelapse mee te maken. 

De fotograaf maakt in dit geval 5 timelapses. Elke timelapse begint met een overbelichting van twee stops totdat de belichting onderbelicht raakt. Dan wordt een opnieuw een timelapse gemaakt, opnieuw met twee stops overbelichting, totdat de belichtingo opnieuw onderbelicht raakt etc. Vervolgens zet je deze timelapses achter elkaar en via een complexe overgang kan je een geslaagde dag naar nacht timelapse maken. Ben je de draad nu even krijtgeraakt? Geen enkel probleem. Hiervoor kan je onderstaande video bekijken.

 

 

Lees ook: 8K timelapse van Patagonië

Lees ook: Mustsee: time-lapse van Hitchcock's Rear Window

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo