eindeloos veel pixels

Deze video van New York is gefilmd in 12K

Christel de Wolff 672 0
Herinner je je nog hoe indrukwekkend het was om voor het eerst video's in 4K (Ultra-HD) te kunnen maken en zien? Het is niks vergeleken met 12K

Phil Holland maakte 'Above NYC' vanuit een vliegtuigje. Steady beeld krijgen is dan sowieso al een opgave, maar voor deze beeldkwaliteit moest heel wat apparatuur uitrukken. Holland kreeg daarom hulp van Hangar 95 en Gotham Film Work die de Shotover K1 Hammerhead ter beschikking stelden: een nogal brute naam voor een statief met zes assen waaraan meerdere camera's gehangen kunnen worden. Daaraan werden drie RED Monstron 8K VV camera's met Tokina 35mm T1.5 cinema lenzen gehangen die samen zorgden voor het verbluffende resultaat aan pixels.

De video staat op YouTube, maar de echte kwaliteit valt daarop niet te zien. Niet alleen heeft de videowebsite een uploadlimiet tot 8K, niemand heeft momenteel een 12K beeldscherm waarop de beeldkwaliteit kan worden weergeven. Toch is de video de moeite waard om alvast te bekijken want zelfs in 8K of 4K zijn de beelden van de dynamische stad natuurlijk prachtig.

Meer informatie over het project en spectaculaire behind the scene foto's zie je op Phil Holland's website.   

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel