World Press Photo 2015 tot en met 23 augustus te zien in Naarden

Redactie DIGIFO... 1860 0
De World Press Photo-tentoonstelling is ook dit jaar te bewonderen in fotostad Naarden. Margriet van der Linden, journaliste en tv-persoonlijkheid, opende de expositie in de Grote Kerk. De tentoonstelling loopt tot 23 augustus, ook het werk van de Zilveren Camera wordt getoond.

Persbericht:

Bij de opening waren onder meer de Naardense burgemeester Joyce Sylvester, directeur World Press Photo Lars Boering en Rob de Louw, Channel Director Direct Sales van Canon Nederland N.V. aanwezig.

WPP 2015 Naarden

Het is voor de achtste achtereenvolgende keer dat de gemeente Naarden, Canon Nederland N.V. World Press Photo en Stichting Grote Kerk Naarden de komst van de tentoonstelling naar Naarden mogelijk maken. De vestingstad is hiermee een van de honderd (wereld)steden in ruim 45 landen waar deze expositie jaarlijks is te zien.

Op de tentoonstelling zijn bekroonde beelden van World Press Photo te zien geprint op Océ Arizona-printers van Canon. Uiteraard is ook de winnende foto van dit jaar te bewonderen, gemaakt door de Deense fotograaf Mads Nissen. Op deze foto is homostel Jon en Alex te zien tijdens een intiem moment in Sint-Petersburg, Rusland. De foto is onderdeel van een groter project genaamd ‘Homophobia in Russia’, geschoten voor het nieuwsbureau Scanpix in Denemarken.


Foto © Mads Nissen / World Press Photo 2015

De foto werd gekozen uit 97.912 inzendingen en heeft ook de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Contemporary Issues. Mads Nissen maakte de foto met een Canon EOS 5D Mark III.

In de Grote Kerk zijn gedurende de World Press Photo tentoonstelling ook de beelden van de Zilveren Camera te zien, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Canon Nederland is sinds 1992 partner van World Press Photo en is sinds 2005 hoofdsponsor van De Zilveren Camera.
 
World Press Photo 2015 is van 1 tot en met 23 augustus te zien in de Grote Kerk, Marktstraat 13 in Naarden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie