FotoFestival Naarden 2015 in het teken van water

Redactie DIGIFO... 2332 0
Tijdens het FotoFestival Naarden 2015 laten onder andere Jimmy Nelson, Frans Lanting en Kadir van Lohuizen hun werk zien. Op tien verschillende locaties in de stad wordt het thema water vanuit een fotografische hoek benaderd. Het festival begint op 14 mei en duurt tot en met 21 juni.

Op het FotoFestival Naarden wordt het werk van nieuw fotografisch talent verbonden met dat van gevestigde namen zoals Jimmy Nelson, Frans Lanting en Kadir van Lohuizen. De exposities van deze topfotografen zijn te zien in De Grote Kerk.

Daarnaast kun je verschillende expositieruimtes en buitenlocaties bezoeken, elk op loopafstand van elkaar. FotoFestival Naarden legt de nadruk op verhalende fotografie en minder op puur documentaire fotografie.

Curatorium

Hoofdcuratoren van het festival zijn Eduard Planting en Feiko Koster. Zij worden bijgestaan door gastcuratoren Marieke van der Velden, Bas Losekoot en Ilvy Njiokiktjien in het maken van een selectie van de inschrijvingen voor deelname aan het festival. Deze selectie wordt later in maart bekendgemaakt.

Modefotografie

Tijdens het festival worden onder andere de foto's van de genomineerden van de Joke Veeze Award getoond. Deze fashionwedstrijd trapt in 2015 af met modefotografie in combinatie met water, eveneens het thema van het Fotofestival Naarden.

Praktische informatie

Het festival is van maandag tot en met donderdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag en in het weekend kun je tussen 10:00 en 18:00 uur bij de diversie locaties terecht.

Tickets zijn online te reserveren en kosten 18,50 euro. Wie zijn ticket voor 1 mei aanschaft krijgt 5 euro korting. Meer informatie vind je op de website van FotoFestival Naarden.

Educatieprogramma

FotoFestival Naarden organiseert een educatieprogramma afgestemd op het basis- en voortgezet onderwijs. Leerlingen van de scholen uit Bussum, Naarden en Gemeente Muiden krijgen gratis toegang tot het festival. Andere scholen betalen 125 euro voor 25 leerlingen en 5 euro per extra leerling.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie