Winnaars World Nature Photography Awards 2020 bekendgemaakt

Christel de Wolff 793 0
De World Nature Photography Awards hebben de winnaars van 2020 bekendgemaakt, waarbij de hoofdprijs naar de Canadese fotograaf Thomas Vijayan gaat voor zijn foto van een met uitsterven bedreigde Borneose orang-oetan.

Thomas Vijayan fotografeert bedreigde orang-oetan

In de World Nature Photography Awards 2020 kwamen inzendingen binnen uit 20 landen op 6 continenten. De wedstrijd is onderverdeeld in meerdere categorieën met meerdere winnaars en één overall winaar. Dit jaar ging de hoofdprijs naar Thomas Vijayan.

Zijn foto van een met uitsterven bedreigde orang-oetan stuurde hij in voor de categorie 'Animals in their habitat' (dieren in hun eigen leefomgeving). Om de foto te maken zegt Vijayan dat hij uren in een boom heeft gezeten, wachtend om te zien of een van de lokale orang-oetans het zou gebruiken om over te steken naar een nabijgelegen eiland.

Bekijk de winnende foto (en de winnaars uit andere categorieën hier.

De fotograaf vertelt: 'Ik had dit beeld in mijn hoofd, dus om deze foto te maken, koos ik eerst een boom die in het water lag, zodat ik een goede weerspiegeling van de lucht kon krijgen waardoor het beeld er ondersteboven uitziet. Dit is een normaal pad voor de orang-oetans om over te steken naar een ander klein eiland, dus ik was er zeker van dat ik dit frame zou krijgen als ik geduldig zou wachten. Dit kader zal de kijkers in verwarring brengen en dat maakt het uniek. Het was een zware taak, maar het eindresultaat loont!'

Over World Nature Photography Awards 2020

De World Nature Photography Awards zijn relatief nieuw en werden in het leven geroepen door een groep duurzaamheidsprofessionals. De wedstrijd is ontstaan om niet alleen het werk van fotografen te promoten, maar ook iets voor de planeet wilde doen. De organisatie, gevestigd in Londen, ondersteunt twee liefdadigheidsinstellingen op het gebied van klimaatverandering: Clean Air Task Force en de Coalition for Rainforest Nations.

'Hoewel we weten dat de uitdagingen rond klimaatverandering enorm zijn, kunnen verbazingwekkende dingen worden bereikt als we allemaal samenkomen om verandering teweeg te brengen.' schrijft de organisatie op hun website. 'Dat is de filosofie achter de World Nature Photography Awards. We geloven dat we allemaal kleine inspanningen kunnen leveren om de toekomst van onze planeet op een positieve manier vorm te geven en fotografie kan een lange weg afleggen om mensen te beïnvloeden om de wereld vanuit een ander perspectief te zien'

info: worldnaturephotographyawards.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel