Canon kondigt EOS R5 aan: 8K-videoregistratie

Christel de Wolff 1004
Naast een nieuw objectief (RF 24-105mm F4-7.1 IS STM) heeft Canon ook een nieuwe EOS R-camera aangekondigd: de Canon EOS R5 met 8K-video mogelijkheden!

Lees hier alles over de Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Canon gaat goed met haar EOS R-systeem, dat bevestigt de aankondiging van de EOS R5. De camera combineert snelheid en resolutie, wat goed van pas komt in diverse fotografiegenres waaronder bruidsfotografie en wildlife.

Video

Met de EOS R5 zet Canon ook hoog in op video. Met 8K-videobeelden van bioscoopkwaliteit is de EOS R5 geschikt voor een breed scala aan scenario’s en vormt deze systeemcamera het antwoord op de groeiende vraag naar bewegende beelden met een hoge resolutie en hoge kwaliteit binnen alle genres. De camera biedt vier keer de resolutie van de huidige 4K- industriestandaard en stelt filmmakers in staat 8K-content wijdbeeld vast te leggen en indien nodig bij te snijden voor 4K-weergave.

Snelle communicatiemogelijkheden

Nu het aanleveren van content net zo belangrijk is als het vastleggen van foto- en videoopnamen, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden van de camera naar het image.canon cloudplatform. Deze automatische beeldoverdracht maakt het voor gebruikers gemakkelijk om onderweg hun content op andere apparaten te bekijken. Met twee kaartsleuven biedt de EOS R5 extra gebruiksgemak.

Wanneer de Canon EOS R5 beschikbaar zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel