Winnaars Pride Photo Award 2012 te zien tijdens Midzomergracht Festival

Redactie DIGIFO... 695 0
Tijdens het Midzomergracht Festival in Utrecht worden winnende foto’s van de Pride Photo Award 2012 geëxposeerd. Pride Photo Award is de jaarlijkse internationale foto-wedstrijd over seksuele en gender diversiteit. De foto’s zijn zowel te zien in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht als op grote fotopanelen buiten, op het Janskerkhof en in het Griftpark.

Persbericht:

Pride Photo Award wil mensen aan het denken zetten over seksuele en gender diversiteit. We brengen aansprekende en indringende beelden hierover naar mensen toe. Om zo ook de mensen te bereiken die seksuele en gender diversiteit nog niet vanzelfsprekend vinden. Daarom exposeren we op locaties waar veel mensen – en vooral ook jongeren - komen.

Tijdens de exposities in Utrecht zullen jongeren van JoU (Jongerenwerk Utrecht) voorbijgangers interviewen over de foto’s (laatste week juni). De filmpjes die hiervan worden gemaakt worden later weer gebruikt voor discussies over diversiteit met jongeren op scholen.

Locaties

Een selectie van de winnende foto’s uit 2012 is tot en met 30 juni te zien op drie locaties:

  • in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht 167 sinds maandag 10 juni
  • op grote fotopanelen op het Janskerkhof en in het Griftpark vanaf dinsdag 18 juni

Het Midzomergracht Festival is een jaarlijks Utrechts festival waarin seksuele diversiteit centraal staat, met cultuur, feest, muziek, debat en meer. Het doel van het festival is om de acceptatie van LHBT’s (homo, lesbisch, biseksueel en transgender) te vergroten door het zichtbaar maken van de diversiteit van de ‘roze’ gemeenschap. Dit jaar loopt het festival van 20 juni tot en met 1 juli.

De Pride Photo Award is blij met de samenwerking met het Midzomergracht Festival. Het is de eerste keer dat de Pride Photo Award expositie te zien is buiten Amsterdam. Daar zijn de winnende foto’s elk jaar te zien in september in de Oude Kerk en op grote panelen op diverse buitenlocaties. Het is de bedoeling dat de Pride Photo Award expositie een jaarlijks terugkerend programmaonderdeel wordt van het Midzomergracht Festival.

De expositie in Utrecht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Het KF Heinfonds en het Carel Nengerman Fonds.

Bekijk hier de winnaars van de Pride Photo Award 2012

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie