Wie zijn de winnaars geworden van de 11de editie van de iPhone Photography Awards?

Nathalie Schram 325 0
De winnaars van de 11de editie van de iPhone Photography Awards zijn bekend, naast de Grand Prize Winner en de nummer 1, 2 en 3 zijn er ook nog per categorie winnaars. Van over heel de wereld kwamen er inzendingen binnen, van wereldnieuws, maar ook kleinere gebeurtenissen. Hieronder een overzicht van de top 3, maar ook de winnaars per categorie zijn zeker het bekijken waard!

De hoofdwinnaars

3de plaats

In deze foto van vier vrienden zie je allereerst de vreugde op de gezichten van de drie spelende jongens, pas later zie je de vierde jongen die er bij staat. De vierde jongen heeft zijn been verloren en kan daardoor niet meespelen, volgens de fotograaf Zarni Myo Win zou ook deze jongen graag meespelen als hij het kon. De foto is gemaakt in Myanmar met een iPhone 7 Plus.

2de plaats

Soms wil je iemand op de foto nemen voor een gewoon portret maar heeft deze persoon zelf hele andere ideeën, zo ook bij dit beeld van Huapeng Zhao. Toen de fotograaf een foto van de jongen wilde maken hield de jongen ineens zijn net gevangen vis voor zijn oog. De foto is genomen met een iPhone 6 in de YanTai ShanDong provincie in China.

1ste plaats

De Zwitserse fotograaf Alexandre Weber zag deze vrouw in de deuropening staan tijdens haar pauze in Salvador de Bahia, Brazilië. De vrouw keek opzij naar een voorbijrijdende vrachtwagen toen Weber haar fotografeerde. Het kleurcontrast tussen de lichtblauwe muur en de felgele traditionele kleding van de vrouw laten het beeld - gemaakt met een iPhone 6S - eruit springen.

Grandprize winner - fotograaf van het jaar

Op deze foto genomen in Bangladesh zien we Rohingya kinderen die kijken naar een film over gezondheid. Dit beeld houd je aandacht vast door alle elementen die er in samenkomen, het blijft je aandacht vasthouden. Allereerst vallen de blikken op van de kinderen op de voorgrond, de zonsondergang en de huizen op de achtergrond vzie je pas na langer kijken. Fotograaf Jashim Salam heeft dit beeld gemaakt met zijn iPhone 7 in Ukhiya, Bangladesh.


 

En nog enkele uitgelichte beelden die opvallen

De derde prijs winnaar bij de categorie landschap door Naian Feng die dit beeld maakte van een bevroren meer in een dode vulkaan in IJsland.

Dit beeld van Amy Nelson gemaakt tijdens een kite festival. Hiermee heeft zij de eerste plek heeft gewonnen in de categorie Other.

Ook de nummer twee in de categorie Lifestyle valt op. Deze foto gemaakt in HeYuan, China laat ons een slapende baby in een mandje zien.

En als laatste nog dit beeld gemaakt door Marina Spironetti wat deel uitmaakt van haar serie over de tradities in het gebied Barbagia op het Italiaanse eiland Sicilië. Dit beeld heeft de derde prijs gewonnen in de categorie portret.

Ook de andere beelden die door de jury zijn uitgekozen zijn schitterend om te bekijken, ook voor de Android gebruikers ;)

Meer lezen over prijswinnaars? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie