Nieuw werk van Miles Aldridge

Wereldprimeur op Unseen Amsterdam

Redactie DIGIFO... 1045 0
Morgen begint de zesde editie van Unseen Amsterdam in de Westergasfabriek. Tijdens dit meerdaagse fotografie-evenement zal voor het eerst het nieuwe werk van de Britse fotograaf Miles Aldridge te zien zijn, gepresenteerd door Reflex Gallery.

De nieuwe fotoserie van Aldridge, ‘After Cattelan’ genaamd, is ontstaan toe de Britse fotograaf door de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan werd uitgenodigd om te fotograferen tijdens een tentoonstelling van Cattelan in het Musée de la Monnaie in Parijs om te reageren op de controversiële kunstwerken. Deze bijzondere samenwerking resulteerde in een serie van zes foto’s waarbij Aldridge’s modellen een dialoog aangaan met de bekendste beelden van Cattelan.

Ook toont Reflex Gallery tijdens Unseen Amsterdam het werk zien van  Roger Ballen, Todd Hido en Chen Nong.

Miles Aldridge - (after Cattelan) #5, 2016 - Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery AmsterdamMiles Aldridge - (after Cattelan) #5, 2016 - Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Unseen Amsterdam

Morgen begint het meerdaagse fotografie-evenement Unseen Amsterdam in de Westergasfabriek. Unseen wordt gezien als één van de belangrijkste platformen voor hedendaagse fotografie en richt zich op alles wat nieuw is in de wereld van fotografie. Unseen draait het hele jaar door, met verschillende evenementen gedurende het jaar, maar de evenement in Amsterdam is de kers op de taart van het platform.

Kijk voor meer informatie op de website van Unseen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie