Wat vind Kai Wong van de Hasselblad X1D?

Wat vind Kai Wong van de Hasselblad X1D?

Jasper van Bladel 2760

De Hasselblad X1D is alweer een tijdje op de markt, maar Kai Wong had de spiegelloze middenformaatcamera nog niet getest. Dus nam hij de camera mee naar een behoorlijk fotogenieke kustlijn in Engeland.

Vorig jaar kwam Hasselblad met de X1D: een erg compacte middenformaatcamera zonder spiegel  waarmee je ook uit de hand kunt werken. De Hasselblad X1D is een prachtige camera om te zien en ook de kwaliteit van de beelden is indrukwekkend. Dit concludeerden we toen we de camera een tijdje konden gebruiken. Kai Wong had de camera echter nog niet gebruikt voor een test op video en dat maakt hij in de laatste dagen van 2017 goed. 

Dorset

We zien hem in Engeland aan de slag met de camera. Doel? Het vastleggen van de Durdle Door in het Engelse graafschap Dorset. Typisch een plek waar de sensor van de Hasselblad X1D prima op zijn plek is. Voor een dergelijke landschapsopname ben je natuurlijk op zoek naar de kleinste details en de beste beeldkwaliteit. De Hasselblad voldoet aan die eisen, mede door de goede objectieven met centraalsluiter die voor het systeem beschikbaar zijn. 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper