'Update vergroot het gemak en de creativiteit van de fotograaf'

Hasselblad komt met firmware-update voor de X1D en de H6D

Remco Stunnenberg 510 0
Hasselblad heeft vandaag een firmware-update aangekondigd voor de X1D en de H6D. Volgens Hasselblad vergroot deze update het gemak en de creativiteit van de fotograaf.

Naast de update voor zowel de Hasselblad X1D als de H6D komt Hasselblad ook met een White Balance Tool. Hiermee kan je tijdens het fotograferen zowel de kleurtemperatuur als de tint direct instellen. Zolang deze instelling is ingeschakeld, kan je deze waarden op alle volgende afbeeldingen toepassen. 

Nieuwe functies die specifiek voor de X1D zijn, zijn onder andere een intervaltimer en belichtingsbracketing. Deze Interval Timer is met name erg handig bij het maken van  time-lapse-opnames. Exposure Bracketing biedt je allerlei opties op het vlak van de belichtingsinstellingen. Zo kun je met deze tool liefst negen frames vastleggen met diverse bracketing-belichtingen.

De nieuwe firmware biedt de gebruiker van de H6D de mogelijkheid om zeven aanpasbare profielen te maken. Door het menu  Algemene instellingen te openen op het hoofdscherm, kan de gebruiker gemakkelijk naar het menu Profielen navigeren en de huidige camera-instellingen opslaan in een van de zeven profielen. Dit geeft je mogelijkheid om snel camera-instellingen te veranderen zonder tijd te verliezen.

De firmware updates zijn beschikbaar op Hasselblad./com.
Daar kies je vervolgens voor de optie My Hasselblad. 

Nieuw objectiefGisteren kondigde Hasselblad ook al de komst van een nieuw objectief aan, een super groothoek. 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco