Stel, je hebt € 3800,-

Wat kies jij: Nikon D850 of Canon EOS 6D Mark II met 85mm f/1.4L IS

Redactie DIGIFO... 2070 3
De twee grote klassieke cameramerken hebben de afgelopen tijd allebei een nieuwe camera geïntroduceerd. Nikon de D850 en Canon de EOS 6D Mark II. Ook heeft Canon een 85mm f/1.4L IS aangekondigd, die in combinatie met de 6D Mark II bijna net zoveel kost als de D850. Waar zou jij voor kiezen?

De twee camera's zijn compleet verschillend. Het zijn misschien allebei full frame camera's, maar hier houdt de vergelijking wel op. De één is gericht op serieuze amateurs die graag full frame willen schieten, de ander is gericht op de professionele fotograaf die alles uit zijn camera wil halen. Ook heeft Canon een zeer interessant nieuw portretobjectief aangekondigd: een 85mm f/1.4 met beeldstabilisatie. Als je de Canon EOS 6D Mark II koopt met dit nieuwe objectief, ben je € 3758,- kwijt, slechts € 41,- minder dan de Nikon D850. De vraag is dus aan jullie: stel je hebt € 3800,- liggen, koop je dan de Nikon of de Canon mét topobjectief?Canon of Nikon

Lees ook: Nikon D850 officieel aangekondigd
Lees ook: Canon kondigt nieuwe producten aan

Wat kies jij – en waarom?

Dit zijn beide uitstekende opties en daarom vragen wij aan jullie waar jullie voorkeur naar uitgaat. Reageer met een duimpje voor Canon of hartje voor Nikon op facebook of reageer in de comments wat jij zou kopen als je € 3800,- had liggen.

Kijk voor meer informatie op de website van Canon en de website van Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Matt H. Imaging

Voor dat geld: geen van beide, maar een Sony A99II. ;-)

afbeelding van Davidov

Dan zou ik doorsparen voor een A9.
Maar als ik tussen deze twee moest kiezen dan werd het de Nikon.

afbeelding van Henri

Dit is appels met peren vergelijken.
Een D850 is eerder de concurrent van de 5D Mark 4.
En wanneer je al in Canon of Nikon glas hebt geïnvesteerd stap je niet zo snel over...
Het scherpstelveld van de 6D2 zit veel te centraal omdat het overgenomen is van een crop camera. Ook schijnt het dynamisch bereik er nauwelijks op vooruit gegaan te zijn. Weinig reden tot aanschaf dus.

Ik vind overigens de 5D4 wel veel te duur op dit moment om mijn 5D3 te vervangen.
Het verschil tussen mijn mark 3 en de opvolger mark 4 is veel te gering. Niet eens een opklapbaar LCD...... (Dat heeft Nikon met de 850 beter begrepen)