Alternatieven voor Snapbridge

Nikon modellen krijgen direct-wifi via firmware update

Siem van Woerkom 537 0
Goed nieuws voor Nikon gebruikers, voor een hoop modellen is Snapbridge door hulp van een firmware update niet meer de enige communicatievorm met mobiele telefoons.

Nikon firmware release

Nikon heeft een firmware update uitgebracht voor de D850, D500, D7500 en D5600 waarin ze naast diverse kleine bugfixes de mogelijkheid hebben toegevoegd voor direct wifi. Dit betekent dat het naast de Snapbridge utility voor mobieltjes mogelijk is om third party apps te gebruiken zoals Dslrdashboard of ControlMyCamera. Gebruikers hebben massaal naar de optie gevraagd en het blijkt dat Nikon geluisterd heeft. 

Na het updaten is te zien dat het mogelijk is om een access point te maken dat niet vast staat aan Snapbridge. Veel mensen vroegen zich af waarom de Z lijn deze optie wel altijd heeft gehad, maar er vanaf de D500 camera's uitkwamen die alleen gebruik maakte van de software van Nikon zelf. 

De updates zijn hieronder te vinden;

Nikon D850 Firmware 

Nikon D500 Firmware 

Nikon D7500 Firmware

Nikon D5600 Firmware

Het is mooi om te zien dat er naar de gebruikers geluisterd is. Nikon geef hiermee aan dat er nog zoiets bestaat als user input, en dat deze ook daadwerkelijk invloed heeft op beslissingen binnen een groot bedrijf. 

Update je camera, en geniet van direct-wifi!

Lees ook: De Nikon Z6 & Z7 krijgen 16 mei Eye-Detection AF

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem