'Walk in' IMAGO Photour maakt zelfportretten van 200 bij 60 cm

Redactie DIGIFO... 2577 0
Van 10 t/m 31 augustus staat De Rotterdam, een ontwerp van OMA/Rem Koolhaas op de Wilhelminapier, in het teken van de zelfportretten. In het grootste gebouw van Nederland wordt een enorme 'walk in' camera tentoongesteld. In de IMAGO Photour Camera is plaats voor zes mensen.

Persbericht:

In samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, hotel nhow Rotterdam, Reset Your Brand en de kunstproducent Mothership beleeft deze unieke, mobiele camera zijn wereldpremière en wordt voor het eerst geëxposeerd in het iconische gebouw De Rotterdam.

De mobiele IMAGO Camera is de enige 'walk in' camera ter wereld, met een omvang van 8m lang en 3m hoog, die levensgrote zelfportretten maakt. Zwart-witportretten voor individuen of groepen tot maximaal 6 personen op een formaat van 200 bij 60 centimeter. Bezoekers lopen de camera in en binnen een half uur krijgt men het ultieme zelfportret op speciaal fotopapier mee naar huis.

De camera die in de centrale hal van De Rotterdam wordt geëxposeerd is de mobiele versie van de oorspronkelijke IMAGO Camera. Na de expositie in De Rotterdam zal deze camera, genaamd IMAGO Photour, de wereld rond gaan reizen en worden ingezet bij tentoonstellingen, beurzen en events.

Foto © annegret kohlmayer 2014
Foto © annegret kohlmayer 2014

Oorsprong

De uit Berlijn afkomstige Werner Kraus is de bedenker van de IMAGO Camera. Wanneer hij in 1970 van Daimler-Benz opdracht krijgt de verbranding in de 'Wankel'-motor te fotograferen ontwikkelt hij een speciale lens die 1 op 1 beelden kan maken. Met hulp van beeldend kunstenaar Erhard Hößle bouwt hij de IMAGO Camera. Actrice Susanna Kraus, dochter van de bedenker, herontdekt de camera in 2006 en transformeert deze in een uniek project van wetenschap, kunst, ambacht en zelfbewustzijn. Jakob Kraus, botenbouwer en zoon van Susanna Kraus, bouwt vervolgens geïnspireerd op het originele ontwerp uit de jaren '70, de mobiele versie. Deze camera, met een gewicht van 350 kg, bestaat uit losse delen en kan binnen een dag worden op- en afgebouwd.

Foto © annegret kohlmayer 2014
Foto © annegret kohlmayer 2014

Best Tall Building in Europe

Sinds de oplevering van het gebouw eind november 2013 staat De Rotterdam, een ontwikkeling van OVG Real Estate en MAB Development, nationaal en internationaal enorm in de belangstelling. Onlangs heeft De Rotterdam opnieuw een prestigieuze prijs gewonnen; 'Best tall building in Europe' van de Council on Tall Buildings and Urban Habitat en is het genomineerd als 'Best tall building in the World'.

Zelfportretten met de IMAGO Camera
Enkele zelfportretten gemaakt met de IMAGO Camera

Prijzen

Full-body portret (200 cm x 60 cm):

  • tot 4 personen: 390 euro
  • vanaf 4 tot en met 6 personen: 470 euro
  • meer dan 6 personen: : 550 euro

Half-length portret (100 cm x 60 cm):

  • alleen voor 1 persoon: 290 euro

Op maandagen is er tussen 12:00 en 18:00 uur een speciaal tarief, het maken van een Full Body Portret kost dan geen 390 maar 290 euro, een Half-Length portret niet 290 maar 230 euro.

Van 10 t/m 31 augustus is de IMAGO Camera te bewonderen in De Rotterdam. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van het Nederlands Fotomuseum

Foto © annegret kohlmayer 2014
Foto © annegret kohlmayer 2014

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie