Wacom behaalt mijlpaal in pen component productie

Redactie DIGIFO... 839 0
Op 16 april 2014 heeft Wacom een mijlpaal behaald in de productie van digitale pennen door de 100 miljoenste digitale pen component te produceren. Onder de naam ‘Wacom feel IT technologies’ worden de componenten geoptimaliseerd voor gebruik in mobiele producten, zoals smartphones en tablets. Van de 100 miljoen componenten is 90% in de afgelopen drie jaar geproduceerd. Dit laat een duidelijke stijging zien in de vraag naar digitale pennen als een snel en precies invoerapparaat voor mobiele producten.

Persbericht:

Wacom’s componenten productie begon in 1991 op een OEM basis en leverde belangrijke onderdelen aan PC-fabrikanten in buiten- en binnenland. Aanleiding hiervoor was het opnemen van pen invoer functies in verschillende besturingssystemen, zoals Windows 3.1 door Microsoft en “Pen Point” door GO Corporation in de Verenigde Staten.

In 2002 groeide het bedrijf naar een jaarlijkse productie van 100.000 eenheden en in 2006 naar 1 miljoen. De groei versnelde in 2011 toen Samsung Electronics ‘feel’ gebruikte voor hun vlaggenschip, de Galaxy Note. Dankzij de groeiende smartphone markt en diversificatie van het klantenbestand door tablets en e-books die draaien op Windows en Android OS steeg de jaarlijkse productie in het fiscale jaar 2013 naar 43,5 miljoen eenheden.

Naast de huidige EMR (Electro-Magnetic Resonance) technologie, zal Wacom twee nieuwe types elektrostatische pentechnologieën toevoegen om verdere groei te realiseren. Deze technologieën zijn ‘Active ES’ en ‘Passive ES’. Met deze ‘Multi-Technology Strategy’ voorziet Wacom in de behoeften van zware en lichte gebruikers. Daarnaast versterkt het de penetratie van digitale pennen als een belangrijke interface tool voor mobiele producten, maar laat het ook de lange termijn toewijding zien aan de wereldwijde partners van Wacom. Het is ook mogelijk om een speciale ID toe te wijzen aan de pennen waarmee het individuele gebruikers identificeert die vervolgens kunnen samenwerken, delen en handgeschreven content aan kunnen passen via de Cloud. Ook beveiligingsfuncties kunnen worden toegevoegd aan de via de Cloud uitgewisselde inkt data.

In februari van dit jaar kondigde Wacom WILL (Wacom Ink Layer Language) aan, dat ‘digitale inkt’ compatibel maakt met meerdere besturingssystemen en hardware platforms. De Wacom Ink Layer Language maakt de weg vrij voor ‘digitale tools’ waarin mensen digitale pennen kunnen gebruiken op mobiele producten en gemakkelijk kunnen delen van de Cloud. Deze combinatie van WILL, de ontwikkeling van de pen technologie en de groei in de manier waarop mensen de technologie gebruiken betekent dat Wacom een unieke en sterkte positie heeft om leidend te zijn, in samenwerking met de partners uit de industrie, in de beweging naar het tijdperk van ‘digitale tools’.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie