De mooist gekleurde steden

Vijf reisbestemmingen met de meest kleurrijke steden

Redactie DIGIFO... 1043 0
Veel rondreizen starten en/of eindigen in de hoofdstad van de reisbestemming. Een vreemde plaats neem je vaak vanuit een heel ander perspectief waar; de geluiden, de geuren én ook zeker de kleuren! Onderstaande steden zijn zo fotogeniek en kleurrijk, dat je hiervoor alleen al een extra geheugenkaartje mee moet nemen.

Wil je meer informatie over een van onderstaande bestemmingen? Kom dan aanstaande zondag, 26 november, naar het Sawadee Reisevent in Utrecht.

1. Chefchaouen, Marokko

Chefchaouen is een historische stad met een oude medina en veel Spaans aandoende terrasjes. De witgekalkte en hemelsblauw geschilderde gebouwen en huizen hebben een schilderachtige uitstraling. Het Rifgebergte op de achtergrond doet daar nog een schepje bovenop. De nauwe straatjes zijn ideaal om doorheen te dwalen. Hier ontdek je ongetwijfeld dé meest fotogenieke plekjes. In de bergachtige omgeving rondom deze blauwe stad kan je heerlijk wandelen en genieten van fenomenale uitzichten over de stad.

Chefchaouen, Marokko

2. Kaapstad, Zuid-Afrika

Dankzij de spectaculaire natuur en de ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg is Kaapstad een populair startpunt voor een reis door Zuid-Afrika. Het is een moderne stad met geweldige uitzichtpunten. Andere pluspunten zijn het heerlijke eten, de Kaapse wijnen en de ruime keuze aan tal van excursies zoals een bezoek aan het indrukwekkende Robbeneiland. Op de hellingen van de Seinheuvel ligt een van de oudste en meest fascinerende woonwijken: de Bo-Kaap. De felgekleurde huizen en romantisch geplaveide straatjes dateren uit de 18e eeuw en leveren ongetwijfeld prachtige plaatjes op.

Kaapstad

3. Medellín, Colombia

Hoe heerlijk zou het zijn om in een stad te wonen waar het altijd lente is. Waar je elke ochtend dat gevoel van die eerste lekkere lentedag opnieuw beleeft; met aangename temperaturen en dat prachtige voorjaarslicht. Dat is Medellín! Een leuke manier om deze kleurrijke stad te verkennen is al wandelend; begin op het centrale plein ‘Plaza Botero’ waar je enkele gigantische beelden van de beroemde kunstenaar Fernando Botero kunt bezichtigen.  Sla ook zeker een rit in de metro en de kabelbaan niet over; fantastische uitzichten over de gekleurde miljoenenstad gegarandeerd!

Medellín
4. Johdpur, India

Jodhpur ligt in het noordwesten van India, in de deelstaat Rajasthan. Deze schitterende stad wordt ook wel ‘de blauwe stad' genoemd vanwege de indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en 'sunny city' om het woestijnklimaat. Het sterke contrast van het blauw en het stoffige woestijnlandschap zorgen voor een ideale fotosetting. Je vindt hier ook het imposante fort Mehrangarh dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. Houd je camera in de aanslag en vergeet een bezoek aan de kleurrijke bazaar niet!

Jodhpur

5. Reykjavik - IJsland

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik. De stad met de vele gekleurde daken is tevens een prima uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Denk aan IJslands meest bekende warmwaterbron - de Blue Lagoon -, het spotten van walvissen in de baai en een bezoek aan de Gouden driehoek. De watervallen, gletsjers en geisers in dit gebied staan garant voor fantastische foto’s en fotografische uitdagingen.

Reykjavik
Sawadee Reizen

Deze vijf reisbestemmingen vind je bij Sawadee. Al sinds 1983 organiseren zij avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Heb jij een andere fotogenieke vakantiebestemming in gedachten? Check sawadee.nl voor meer reisinspiratie.

Sawadee

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie