5 fotogenieke bestemmingen voor de fotografieliefhebber

5 fotogenieke bestemmingen voor de fotografieliefhebber

Redactie DIGIFO... 960 0
Fotografie en reizen zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor wie houdt van fotograferen is de camera dan ook een onmisbaar bagage item op een (verre) rondreis. Lekker op reis en focussen op het maken van mooie foto’s? Dan is een fotoreis een ideale optie, maar ook een singlereis is in dit geval een leuke optie. Je hebt het gezelschap van een groep, ziet veel van een land, maar je kunt er ook op veel momenten op uit met je camera. Lijkt dat je wat? Wij hebben een aantal bestemmingen voor je op een rijtje gezet die jouw fotografiehart ongetwijfeld sneller zullen doen kloppen.

IJsland

Wie van ruige natuur houdt, kan zijn hart ophalen in IJsland. Dit eiland met haar honderden watervallen, enorme gletsjers en vulkanen is een spektakel voor iedere (natuur)fotograaf. De Gouden Driehoek mag je dan ook zeker niet missen. Hier kun je o.a. genieten van Thingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval en van de vele geisers die het gebied rijk is. Hoofdstad Reykjavik heeft een dorpse sfeer en bezienswaardigheden liggen hier niet ver uit elkaar waardoor je in korte tijd veel van de stad kunt zien. En last but not least: het noorderlicht is misschien wel de belangrijkste reden dat IJsland zeer geliefd is onder fotografen. Of je nu in de zomer of in de winter op pad gaat.. het land staat garant voor de prachtigste foto’s.

Nieuw-Zeeland

Je moet er een eindje voor vliegen, maar dat is dit land meer dan waard. Nieuw-Zeeland staat hoog op de bucketlist van velen en dat is niet zo gek. Net als in IJsland vind je hier een immense diversiteit aan natuurschoon; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen, regenwouden en uitgestrekte zandstranden. In deze adembenemende omgeving wonen de vriendelijke Kiwi's, zoals de Nieuw-Zeelanders genoemd worden, en de Maori's, de oorspronkelijke bewoners met hun oeroude cultuur.

Marokko

Waar in IJsland en Nieuw-Zeeland vooral de natuur centraal staat tijdens een bezoek, is Marokko juist een cultureel land. Je vindt er niet alleen geurige en kleurrijke markten, paleizen en oude stadscentra (medina’s) in steden als Marrakech en Fes, maar ook kun je hier urenlang dwalen door de eindeloze  zandduinen van de Erg Chebbi woestijn. ’s Nachts slaap je hier onder een prachtige sterrenhemel.

Tanzania

Tanzania is een waar walhalla voor de wildlife fotograaf. Je vindt hier de mooiste wildparken van Afrika. Ga er in de wereldberoemde Serengeti en de Ngorongoro krater op zoek naar de vijf groten van het dierenrijk: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en degene die het moeilijkst te spotten is: de luipaard. Hoewel Zuid-Afrika ook een grote diversiteit aan wild te bieden heeft, is Tanzania net een groot dierenpark en dé plek voor de dierenliefhebber.

Iran

In het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na een bezoek aan dit land beslist gewijzigd zijn!

Deze vijf topbestemmingen voor fotografen vind je bij Sawadee. Al sinds 1983 organiseren zij avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Heb jij een andere fotogenieke vakantiebestemming in gedachten? Check de website voor meer reisinspiratie!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie