Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO

Video: Tracie Maglosky over de Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO

Redactie DIGIFO... 590 0
Gevierd portret- en bruiloftsfotografe Tracie Maglosky gebruikt de Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO dagelijks. In deze video vertelt ze waarom.

De Olympus F1.2 PRO-reeks met prime-objectieven is een serie hoogwaardige objectieven met het fraaie diafragma van f/1.2. Olympus kwam recent met twee aanvullingen, de Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO en de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO. In dit artikel draait het om de 45mm.

Wat Maglosky vooral van waarde vindt is het fraaie bokeh en de fijne scherptediepte van het objectief. Op f/1.2, helemaal open dus, is het objectief scherp van het puntje van de neus tot de oren. Precies wat zij nodig heeft voor haar portretfotografie. Het zachte bokeh geeft vervolgens een mooie scheiding tussen het onderwerp en de achtergrond.

Autofocus

Ook het autofocussen is volgens Maglosky een verademing met dit objectief. Vooral als zij kinderen fotografeert, die speels en bewegelijk kunnen zijn, schakelt de autofocus met de Olympus zo snel dat ze scherp is op het goede moment.

Kijk mee met Maglosky als zij de lens gebruikt in deze video:

Lees ook: Review Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm F/1.2 Pro

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie